search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:19
MENU CLOSE

Έρχεται ο Ιανός: Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα (Χάρτες)

16.09.2020 07:32
Έρχεται ο Ιανός: Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν τη χώρα  (Χάρτες) - Media

 

Σημαντική μεταβολή, με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη.

Αιτία για την αλλαγή του καιρού είναι η ατμοσφαιρική διαταραχή που σχηματίστηκε στην Κεντρική Μεσόγειο, η οποία θα «χτυπήσει» τη χώρα από τα δυτικά και θα διαπεράσει όλο το κεντρικό τμήμα της χώρας, φέρνοντας φαινόμενα και… ψύχρα. Όπως αναφέρει το www.meteo.gr κύρια χαρακτηριστικά του Ιανού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Ειδικότερα για αύριο Πέμπτη οι μετεωρολόγοι αναμένουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σύμφωνα με το news247, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς, με ένταση στο νότιο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για την Παρασκευή οι προγνώσεις κάνουν λόγο για νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική κυρίως νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Εμμένει η αστάθεια και το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο αναμένονται στα ανατολικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται περί τους 25 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:19