search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:34
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστρια παραιτήθηκε σε 24 ώρες λόγω… χλωρίνης – Τι απαντά η ίδια (audio)

16.09.2020 11:14
katharistria.jpg

 

Μπορεί η ανεργία να είναι στα ύψη, ωστόσο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτοφανές αν όχι ως… παράλογο: Έξι καθαρίστριες από τις 197 οι οποίες προσλήφθηκαν πρόσφατα από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων παραιτήθηκαν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες!

Αυτό αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου μιλώντας σήμερα στη Μαρία Σαμολαδά και στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1. Μάλιστα, όπως είπε η αντιδήμαρχος, η μία εκ των έξι καθαριστριών παραιτήθηκε διότι είχε πρόβλημα με τη… χλωρίνη, η οποία είναι βασικό απορρυπαντικό για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολικών εγκαταστάσεων, κυρίως δε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακούστε τι είπε η κυρία Ακριτίδου για τις 6 παραιτήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολικές εγκαταστάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, για τα οποία, όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος, δεν ευθύνεται ο δήμος. Κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει τα ζητήματα που ανέκυψαν στο 29ο και 90ο δημοτικά σχολεία, την τοποθέτηση των Kibo, ενώ σχολίασε και το πρόβλημα με τις μάσκες… XXL.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Παρέμβαση στην ίδια εκπομπή έκανε και η κυρία Κατερίνα, η οποία παρότι αρχικά κλήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης και υπέγραψε σύμβαση για να εργαστεί στην καθαριότητα, ενημερώθηκε πως έγινε… λάθος, καθώς δεν ισχύουν για την ίδια τα μόρια της τρίτεκνης μητέρας μιας και τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει.

Της ζητήθηκε λοιπόν να δουλέψει «για καμιά βδομάδα, δέκα μέρες» και μετά να… παραιτηθεί μόλις βρεθεί άλλη καθαρίστρια με περισσότερα μόρια.

«Καίγομαι για 480 ένσημα ΒΑΕ μέχρι τα τα 62 για να βγω στη σύνταξη», είπε η 59χρονη στη Μαρία Σαμολαδά και στην πρωινή εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1 υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η υπογραφή τής σύντομης σύμβασής της με τον δήμο τής στέρησε συνολικά 1.400 ευρώ από το ταμείο ανεργίας.

Πηγή: GRtimes.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15