search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 09:54
MENU CLOSE

Έρχεται «κόλαση» στη Λιβύη: Ο Ερντογάν ετοιμάζει ειδική ομάδα μισθοφόρων κατά της ρωσικής «ομάδας Βάγκνερ»

16.09.2020 13:18
Έρχεται «κόλαση» στη Λιβύη: Ο Ερντογάν ετοιμάζει ειδική ομάδα μισθοφόρων κατά της ρωσικής «ομάδας Βάγκνερ» - Media
 
Οι επιδιώξεις του Ερντογάν για επέκταση της τουρκικής ισχύς και επιρροής σε όλο τον αραβικό κόσμο, αποκαθιστώντας τη δόξα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ως την κορυφαία δύναμη του Ισλάμ, φαίνεται να πέφτουν, συχνά, πάνω σε Ρώσους μισθοφόρους. Και ο σουλτάνος έχει τη λύση.
 
Πρώτα στη Συρία και έπειτα στη Λιβύη οι «απλοί» μισθοφόροι του Ερντογάν δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τον ρωσική Μονάδα Βάγκνερ. Έτσι, ο άνθρωπος που καλεί κανείς όταν έχει τέτοιου είδους προβλήματα, ο επιχειρηματίας Adnan Tanriverdi και στενός φίλος του Ερντογάν, φαίνεται να ετοιμάζει μία επίλεκτη ομάδα μισθοφόρων που θα αντιμετωπίσει τους Ρώσους.
 
Ο μύθος του Adnan Tanriverdi ξεπερνάει τη λογική. «Gun for hire» για όλο το Ισλάμ, διαθέτει στενούς δεσμούς με κάθε δικτάτορα και άκρες σε κάθε παράνομη στρατιωτική ομάδα του πλανήτη, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι εχθροί του καθώς ο ίδιος δηλώνει ένας απλώς επιχειρηματίας.
Σε μία από τις σπάνιες φορές που μιλά δημόσια, στον Telegraph, δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε στείλει μισθοφόρους πουθενά, δεν δουλεύουμε έτσι. Ούτε στη Συρία ούτε στη Λιβύη. Δεν ασχολούμαι με αυτά», αλλά οι ΗΠΑ έχουν άλλη άποψη.
 
Στρατηγοί της Αφρικανικής Διοίκησης των ΗΠΑ σε έκθεση προς την κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το μήνα, δήλωσαν η SADAT, εταιρεία του Tanriverdi, επιβλέπει περίπου 5.000 Σύρους μισθοφόρους – συμπεριλαμβανομένων «εξτρεμιστών με τρομοκρατικούς δεσμούς» – στη Λιβύη.
 
Ο Tanriverdi είναι στρατηγός εν αποστρατεία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ο οποίος αργότερα διορίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν ως επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας επίλεκτης ομάδας μισθοφόρων που θα δρουν για λογαριασμό της Τουρκίας, «προκειμένου να βοηθήσει τον ισλαμικό κόσμο να πάρει τη θέση που του αξίζει μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων ως αυτάρκης στρατιωτική δύναμη».
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 09:53