search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Νεοναζιστικός εφιάλτης στη Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα 29 αστυνομικοί – Αντάλλαζαν εικόνες του Χίτλερ

16.09.2020 17:03
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γερμανία – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες - Media
 
Σε πραγματικό εφιάλτη για τις γερμανικές αρχές έχουν μετατραπεί οι εστίες ακροδεξιών και νεοναζί που κάθε τόσο αποκαλύπτονται σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως ο στρατός και η αστυνομία.
 
Σε ένα νέο κρούσμα αυτής της αποκρουστικής και επικίνδυνης τάσης, 29 γερμανοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για την ανταλλαγή φωτογραφιών του Αδόλφου Χίτλερ και για την ανάρτηση κατασκευασμένων εικόνων που εμφανίζουν πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων στα κινητά τους τηλέφωνα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
 
Κατηγορούνται επίσης για την χρήση ακροδεξιών chatroom με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, όπως σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Γερμανίας.
 
Το περιστατικό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας που έχουν κατηγορηθεί ότι δεν λαμβάνουν αρκετά μέτρα για να αποκαλύψουν πιθανώς βίαιους εθνικιστές μεταξύ των μελών του προσωπικού τους.
 
«Είναι ντροπή για την αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κράτους Χέρμπερτ Ρόιλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοινώνοντας την διεξαγωγή έρευνας για τους 29 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς.
 
Ορισμένοι από τους 29 μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διάδοση ναζιστικής προπαγάνδας και ρητορικής μίσους και να απολυθούν. Αλλοι κατηγορούνται ότι δεν ανέφεραν τους συναδέλφους τους. «Είμαι συγκλονισμένος και ντροπιασμένος», δήλωσε ο Φρανκ Ρίχτερ, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Εσεν, όπου εργάζονταν οι περισσότεροι. «Είναι δύσκολο να βρω λόγια».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:17