search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48
MENU CLOSE

Σε απόγνωση πρώην ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας: Δεν μας σώζει ούτε το ΔΝΤ

16.09.2020 17:25
Σε απόγνωση πρώην ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας: Δεν μας σώζει ούτε το ΔΝΤ - Media
 
Σε δήλωση «βόμβα» που προκαλεί τριγμούς στο πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας και πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αλί Μπαμπατζάν.
 
Ο Μπαμπατζάν, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους ΥΠΟΙΚ της Τουρκίας και ήταν εκείνος που «έτρεξε» τα προγράμματα του ΔΝΤ που οδήγησαν την χώρα σε σημαντική ανάπτυξη (ήταν υπουργός Οικονομικών από το 2002 ως το 2007 και αναπληρωτής πρωθυπουργός επί των Οικονομικών από το 2009 ως το 2015), περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της χώρας.
 
Τόνισε ότι το τελευταίο έτος η Τουρκία δαπάνησε σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να συγκρατήσει την υποτίμηση της λίρας, αλλά δεν τα κατάφερε και προχώρησε σε δήλωση-σοκ, ότι πλέον ούτε το ΔΝΤ μπορεί να σώσει την Τουρκία.
 
Σημειώνεται, πάντως, ότι το 2020 ο Μπαμπατζάν αποχώρησε από το ΑΚΡ του Ερντογάν και ίδρυσε το κόμμα της Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:48