search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:32
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Συνολάκη για «Ιανό»: Να γίνουν από τώρα εκκενώσεις σπιτιών στις παράκτιες περιοχές

17.09.2020 08:09
Προειδοποίηση Συνολάκη για «Ιανό»: Να γίνουν από τώρα εκκενώσεις σπιτιών στις παράκτιες περιοχές - Media

 

Την πρόταση για προληπτική εκένωση σπιτιών στις παράκτιες περιοχές τις οποίες αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Ιανός», έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης.

Σύμφωνα με τον Κ. Συνολάκη, οι κάτοικοι στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα πρέπει να προσέξουν, γιατί ενδέχεται να διαρκέσουν πολύ οι βροχές και συνεπώς οι πλημμύρες.

Παράλληλα, για μέρη νησιωτικά όπως η Ζάκυνθος ή περιοχές με λιμνοθάλασσα όπως η Αμφιλοχία, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αναμένεται σημαντική αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, σε τέτοια μέρη θα πρέπει να μετακινηθούν από τώρα όσοι μένουν σε υπόγειες περιοχές αλλά και γενικά στις παράκτιες περιοχές που θα δεχθούν την κακοκαιρία.

«Να γίνουν εκκενώσεις, τουλάχιστον στις παράκτιες περιοχές, γιατί θα βγει η θάλασσα στον δρόμο. Να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο», σημείωσε μιλώντας στο Mega προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, στις περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία.

Την ίδια ώρα, κλειστή είναι ήδη η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία «Ιανός».

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:31