search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Κρούσμα σε Γυμνάσιο στο Κερατσίνι – Λειτουργεί κανονικά το σχολείο

17.09.2020 08:49
Θεσσαλονίκη: Θετική στον κορωνοϊό δασκάλα σε δημοτικό (Video) - Media

 

Νέο κρούσμα εντοπίστηκε σε σχολείο της Αττικής, και συγκεκριμένα στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. 

“Ο μαθητής έκανε το τεστ του κορωνοϊού λόγω υψηλού πυρετού, όμως η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια ήρθε δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, καθώς τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό” επισήμανε ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο protothema.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Διευθυντής του γυμνασίου του εξήγησε ότι σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο στο σχολείο, εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό για πάνω από 48 ώρες.

«Έχουμε κρούσμα μαθητή και πιστεύω ότι θα έχουμε και τις επόμενες μέρες. Από την ενημέρωση που έχω είναι ότι το παιδί έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό και στη συνέχεια του είπαν “συγγνώμη, λάθος, το τεστ είναι θετικό”. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε έγινε απολύμανση στο σχολείο και περιμένουμε και τις επόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τους γονείς, στο σχολείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση γιατί ο μαθητής την ημέρα του Αγιασμού, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς. Το παιδί παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

Σημειώνεται ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.

Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή. 

 

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά 

Λίγες ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, αρκετά είναι τα σχολεία της χώρας που παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς μετά το άνοιγμά τους στις 14 Σεπτεμβρίου, προέκυψαν θετικά δείγματα είτε σε μαθητές είτε σε καθηγητές.
Οπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στους Νομούς Λέσβου και Πέλλας ως και την Παρασκευή (18/9), μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στις δύο αυτές περιοχές, καθώς και τα εξής σχολεία:

  • Δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (ως 18/9)
  • Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (ως 18/9)
  • 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου (ως 27/9)
  • 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (ως 27/9)
  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας (μόνο το τμήμα Β5 ως 27/9)
  • 7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (ως 18/9)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38