search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:57
MENU CLOSE

Ζαχαράκη: Με ένα κρούσμα κορωνοϊού κλείνει τμήμα, με περισσότερα το σχολείο

17.09.2020 10:07
Κορωνοϊός - Τσακρής: Πιθανώς στις 15 Ιανουαρίου το άνοιγμα των σχολείων - Media

 

«Mε ένα κρούσμα κορωνοιού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο», επιβεβαίωσε την Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως εξήγησε η Σ. Ζαχαράκη κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά», τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:57