search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:54
MENU CLOSE

Γεννηματά: «Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ερείπια»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2143
17-9-2020
18.09.2020 03:00
fofi-4.jpg

 

Σκληρά αντιπολιτευτικά πυρά κατά της «γαλάζιας» κυβέρνησης εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, τόσο για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία όσο και για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας και όλων των ζητημάτων που απορρέουν στον τομέα της Οικονομίας από την υγειονομική κρίση. 
Από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του φόρουμ της φετινής ΔΕΘ, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως «η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ερείπια», τονίζοντας πως είναι αδιανόητο μετά από τόσους μήνες να υπάρχει πάλι συζήτηση για lockdown στην Ελλάδα.
«Δυστυχώς, αυτό αποδεικνύει την τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας στη β’ φάση. Είχαμε επισημάνει από την αρχή ότι η ευθύνη της είναι τεράστια και για να μας κρατήσει υγιείς, αλλά και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας και τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε δήλωσή της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της HELEXPO. 
«Δυστυχώς, δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα σχέδιο. Το μήνυμα της χαλαρότητας δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησής του. Σχεδόν σφύριξαν τη λήξη, σαν να είχαμε τελειώσει με την πανδημία. Και σήμερα η πανδημία είναι πάλι εδώ, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι πάλι εδώ και κινδυνεύουμε να χάσουμε το μεγάλο κέρδος που είχαμε όλοι οι Έλληνες όταν παλέψαμε τους πρώτους δύο μήνες της καραντίνας» είπε η Γεννηματά. 
Σύμφωνα με την επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, «είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ανικανότητα της κυβέρνησης να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται. Από τα σχολεία μέχρι την καθημερινότητα των πολιτών». 

Ειδικότερα μάλιστα για το φιάσκο με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε τις παραιτήσεις των υπεύθυνων για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στις σχολικές αίθουσες. «Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών. Επέβαλαν τον συνωστισμό στις τάξεις. Έδωσαν όλο το βάρος στις μάσκες και τα θαλάσσωσαν και εκεί. Πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες – γίγαντες για μικρά παιδιά. Είναι εξοργιστικό που οι υπεύθυνοι παραμένουν στις θέσεις τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. 

«Νέα αλλαγή»

Στο φόρουμ της ΔΕΘ η Γεννηματά παρουσίασε την πρόταση του ΚΙΝΑΛΛ για τη νέα αλλαγή. Όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που μπορεί να συμβάλει για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και για να μειώσουμε τις ανισότητες». 
Σύμφωνα με την ίδια, «ένα πρόγραμμα που προωθεί την ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα και την κοινωνική προστασία. Ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο, που εξασφαλίζει ότι θα αξιοποιηθούν στο έπακρο τα 70 δισ. που είναι μία ιστορική ευκαιρία για τη χώρα. Οι πόροι δηλαδή που θα έρθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51