search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Αυτό το νησί της Ιαπωνίας έχει περισσότερες γάτες από ανθρώπους (Photos)

17.09.2020 14:20
Αυτό το νησί της Ιαπωνίας έχει περισσότερες γάτες από ανθρώπους (Photos) - Media

 

Το όνειρο κάθε γατόφιλου είναι πως μια μέρα οι γάτες θα κατακτήσουν τον κόσμο. Σε ένα μικρό νησί της Ιαπωνίας, αυτό το όνειρο είναι σχεδόν πραγματικότητα!

Στο νησί Αοσίμα, μήκους μόλις 1,6 χιλιομέτρων, οι 120 γάτες που ζουν εκεί είναι πλέον περισσότερες από τους ανθρώπους που το κατοικούν και συναντώνται σε κάθε γωνιά, στις αυλές των σπιτιών, στους δρόμους, στο λιμάνι, παντού.

Πριν από 80 χρόνια, στο μικρό νησί κατοικούσαν περίπου 900 κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ψαράδες. Κάποια στιγμή, άρχισαν να έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα ποντίκια και τους αρουραίους που έκαναν επιδρομή στα καράβια τους και σκέφτηκαν να φέρουν λίγες γάτες για να εξολοθρεύσουν τα τρωκτικά. Το πρόβλημα λύθηκε και οι γάτες παρέμειναν στη στεριά να κάνουν παρέα στους κατοίκους και να τρώνε φρέσκα ψάρια.

Ο πληθυσμός τους σταδιακά αυξήθηκε και καθώς, ακόμα και σήμερα, στο Αοσίμα δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ξενοδοχεία, εστιατόρια ούτε και επικίνδυνα ζώα, έφτασαν πλέον να είναι 120 σε ένα νησί με μόλις 20 κατοίκους! Οι ντόπιοι που είναι πλέον μεγάλης ηλικίας, φροντίζουν με αγάπη τα αμέτρητα αιλουροειδή και υποδέχονται τους λιγοστούς εκκεντρικούς τουρίστες που φτάνουν με το φέρρυ μποτ καθημερινά, αφήνοντας τους να παίξουν με τις φιλικές γατούλες.

Όσο χαριτωμένες και αν είναι όμως, οι γάτες έχουν την τάση να αναπαράγονται γρήγορα και σε εκθετικό βαθμό, και έτσι οι νησιώτες αποφάσισαν να ελέγξουν τον πληθυσμό, στειρώνοντας λίγες από αυτές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτούν πολύ να τα καταφέρουν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48