search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Ποιο F-35; – Η USAF σχεδίασε και δοκίμασε μυστικά νέο μαχητικό (Photos)

17.09.2020 16:34
Ποιο F-35; - Η USAF σχεδίασε και δοκίμασε μυστικά νέο μαχητικό (Photos) - Media
 
Μπορεί το F-35 να μην έχει προλάβει καλά-καλά να ενταχθεί λειτουργικά στις πολεμικές αεροπορίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και η USAF ήδη… δοκιμάζει νέο τύπο μαχητικού.
 
Μάλιστα, την αποκάλυψη για τις δοκιμές έκανε ο επικεφαλής προμηθειών του σώματος, χωρίς ωστόσο να δώσει το παραμικρό στοιχείο για το αεροσκάφος και τις δυνατότητές του.
 
Ωστόσο, είναι ήδη γνωστό ότι η USAF έχει αναγγείλλει το πρόγραμμα Νέα Γενιά Εναέριας Κυριαρχίας (Next Generation Air Dominance-NGAD) με στόχο να αντικαταστήσει το F-22.
Βλέπετε, από τα 186 F-22 που κατασκευάστηκαν μόνο τα 123 θεωρούνται ικανά για μάχη και μόλις τα 64 αντιμετωπίζονται ως ανά πάσα στιγμή έτοιμα για αποστολή.
 
Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και ένα χρόνο η USAF αναπτύσσει το νέο μαχητικό, αρχικά σε εικονικό περιβάλλον και εν συνεχεία κατασκευάζοντας ένα πλήρες πρωτότυπο.
 
Για σύγκριση, το πρωτότυπο του F-35, το Χ-35 χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κάνει την πρώτη πτήση του, που σημαίνει ότι το νέο μαχητικό αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
 
Φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό» ποιος είναι κατασκευαστής, πού έγινε η δοκιμή, πού βρίσκεται τώρα και ποιες είναι οι δυνατότητές του.
 
Ωστόσο, από το όνομα και μόνο του προγράμματος συνάγεται ότι μιλάμε για ένα μαχητικό σχεδιασμένο για αερομαχίες, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα έχει stealth ιδιότητες, όπως το F-35.
Για την ώρα, η USAF μπορεί να καυχιέται ότι έσπασε κάθε ρεκόρ στον χρόνο σχεδιασμού και πρώτης πτήσης του αεροσκάφους, γεγονός που ανοίγει διάφορους ορίζοντες.
 
Σημειώνεται ότι ως τώρα τα δέκα χρόνια ανάπτυξης ενός μαχητικού θεωρούνται ως «κανονικός» χρόνος, αλλά στην ουσία η τεχνολογία το αφήνει πίσω.
 
Πλέον αναμένεται να φανεί τι ακριβώς έφτιαξε η USAF.
 
Πηγή: Yahoo!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33