search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59
MENU CLOSE

Στη δίνη του «Ιανού» η χώρα – Πού κινείται ο μεσογειακός κυκλώνας, σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα

18.09.2020 13:32
Στη δίνη του «Ιανού» η χώρα - Πού κινείται ο μεσογειακός κυκλώνας, σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα  - Media

 

Με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ο «Ιανός» πλήττει τη χώρα. Ο μεσογειακός κυκλώνας, ο οποίος στροβιλιζόταν κοντά στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας σήμερα το απόγευμα, κινείται πλέον αργά προς τα νότια, κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη καταγράφονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις. Στη δίνη του κυκλώνα βρέθηκαν τα νησιά του Ιονίου, και οι παράκτιες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Σοβαρά προβήματα σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν στο νότιο τμήμα της Λευκάδας, λόγω της πολύ έντονης βροχόπτωσης.

Για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της Ελλάδας (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός), με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, από 18-09-2020 έως και 19-09-2020, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του δήμου Αργοστολίου και τη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17-09-2020 στις παραπάνω περιοχές. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, δηλαδή έως και 17 Μαρτίου 2021.

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται πολύ ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις και σε νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Και στην Αττική από τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αναμένονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις που λαμβάνει και επεξεργάζεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας σημειώνονται ραγδαιότητες βροχόπτωσης άνω των 50 χιλιοστών ανά ώρα. Επιπρόσθετα, το δίκτυο των 360 επίγειων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου κατέγραφε ημερήσια ύψη βροχής άνω των 140 χιλιοστών μέχρι τις 17:20 το απόγευμα της Παρασκευής.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο:

Το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης αλλά και να παρθούν νέα μέτρα. Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά δήλωσε ότι «ήταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου, ενώ συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή. 

Κρίσιμες είναι επόμενες ώρες για τις περιοχές που δέχονται την επίθεση του μεσογειακού κυκλώνα, ενώ ένα νέο μέτωπο με έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσει την Αττική και τη Βόρεια Εύβοια από τα βράδυ και μετά.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους και υποδομές στα νησιά του Ιονίου από συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων, με την συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντών.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη του κυκλώνα και των έντονων καιρικών φαινομένων ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο κυκλώνας θα παραμείνει στα Δυτικά με την ίδια ισχύ για 6- 9 ώρες και θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια, όπου θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

«’Έχουμε μπροστά μας όλη την ημέρα με τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα δίνουν οι μετεωρολόγοι, ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας του κυκλώνα, ένα υπόλειμμα δηλαδή, κινείται βορειοανατολικά και συναντά ένα βορειοδυτικό ρεύμα, δηλαδή ένα μελτέμι και έτσι δημιουργείται μια σύγκληση που θα δώσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και βροχοπτώσεις, αλλά όχι ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα πλήξουν την Κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι- απόγευμα και θα επηρεάσει τη Νότια Θεσσαλία και την Ανατολική και Κεντρική στερεά Ελλάδα».

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς ενδέχεται να πληγούν οι νομοί Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδα και πιθανότατα η Φωκίδα και ίσως η Βόρεια Εύβοια, από το απόγευμα και μετά. Οι περιοχές αυτές ενδέχεται να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού, μεγάλες καταιγίδες.

«Παρακολουθούμε αυτό το καινούργιο μέτωπο που δείχνει ότι θα κινηθεί νότια και ανατολικά και προς την Κόρινθο το Σάββατο και την Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι οι προβλέψεις είναι για 9 ώρες και το φαινόμενο παρακολουθείται ανά εξάωρο. Διευκρίνισε επίσης ότι η Αττική δεν θα επηρεαστεί από τον κυκλώνα, αλλά από το νέο μέτωπο που δημιουργείται. Τόνισε, τέλος, όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή.

Ο «Ιανός», πλήττει ήδη Ζάκυνθο, Ιθάκη, Κεφαλονιά, Λευκάδα, τα παράλια της Ηλείας – Αιτωλοακαρνανίας και τη Δυτική και Κεντρική Στερεά και οι μετεωρολόγοι αναμένουν να παραμείνει εκεί και για τις επόμενες ώρες έως το βράδυ με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Παράλληλα όμως έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και ένα ανατολικό ρεύμα στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο συνδυάζεται με τον μεσογειακό κυκλώνα και προκαλεί ισχυρές βροχοπτώσεις στα Ανατολικά Ηπειρωτικά. Δηλαδή στην περιοχή της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια και τη Στερεά.

Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής μέσα στο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου κατά το πέρασμα του «Ιανού». Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, είναι Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Νοτιοανατολική Θεσσαλία και ηπιότερα η Αττική. Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις παραπάνω περιοχές είναι αυξημένος το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με το meteo.

«Μάτι» 50 χλμ και άνεμοι με μέση ένταση 90 χλμ/ώρα

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας “Ιανός”, που κινήθηκε προς τη χώρα μας, εμφανίζει στο κέντρο του ένα “μάτι” -δηλαδή απουσία νεφών- σε μια περιοχή ακτίνας περίπου 50 χιλιομέτρων. Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις στην περιφέρειά του, ενώ επικρατεί άπνοια στο κέντρο του.

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 χιλιόμετρα την ώρα δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν ο «Ιανός» κινηθεί στο στενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο νησιά μετά τις 04:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Δυτική Αχαΐα με ριπές που ξεπέρασαν τα 80 χλμ/ώρα.

Σοβαρά προβλήματα 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ιθάκη, καθώς όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ τόσο ο έπαρχος της Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης όσο και ο δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας από τις 4 τα ξημερώματα το νησί είναι χωρίς ρεύμα, δέντρα και κολώνες έχουν πέσει λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ζητούν να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Κεφαλονιά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν προβλήματα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Αργοστολίου ενώ πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, δέντρα έχουν πέσει. Ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι σημιεώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων και ζημιές σε καλώδια της ΔΕΗ, αλλα και σε στέγες κτηρίων.

Ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση στις 5 το πρωί για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με την οποία καλεί τους δημότες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν άσκοπα. Στο Αργοστόλι υπάρχει διακοπή ρεύματος καθώς και σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, ενώ πλημμυρισμένοι δρόμοι υπάρχουν στην Αγία Ευφημία, ενώ καταστροφές έχουν καταγραφεί στη Σκάλα και τον Καραβόμυλο.

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Νότια Λευκάδα με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες στην περιοχή του Κάμπου της Βασιλικής και τα μηχανήματα του δήμου να προσπαθούν να δώσουν διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα. Όλη η προσπάθεια εντοπίζεται στη Νότια Λευκάδα και ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τα κύματα βγήκαν στη στεριά και στην Ζάκυνθο, από όπου ξεκίνησε την πορεία του ο Ιανός. Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ, δυνατή βροχή και διακοπές ηλεκτροδότησης, λόγω καταστροφών σε πυλώνες της ΔΕΗ, συνθέτουν το σκηνικό στο νησί.

Ελεγχόμενη και αντιμετωπίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ζάκυνθο ο δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης, ωστόσο όπως είπε υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τα οποία αποκαθίστανται, ενώ έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις δέντρων.

Την κατάσταση που επικρατεί, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην Ιθάκη αλλά και σε όλα Ιόνια Νησιά περιέγραψε, με δηλώσεις της, η περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα.

«Η κατάσταση στην Ιθάκη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ο μεσογειακός κυκλώνας έπληξε το νησί πολύ άσχημα. Έως πριν από λίγη ώρα η επικοινωνία ήταν αδύνατη, ενώ όλο το νησί δεν έχει ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μεγάλο αγώνα, ώστε να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση» ανέφερε η κ. Κράτσα σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ιθάκη.

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή, υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία όλων των περιφερειακών ενοτήτων, ώστε να αντιμετωπίσουμε ότι πρόβλημα προκύψει», προσέθεσε η περιφερειάρχης

Μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία αλλά και η πολιτική προστασία στη Φθιώτιδα αφού η έντονη βροχόπτωση που κρατά περισσότερο από 2 ώρες έχει δημιουργήσει πληθώρα από προβλήματα σε πολλά χωριά 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Τα ακόμα και ξεχασμένα ρέματα έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές.

Σε πολλά χωριά έχουν δημιουργηθεί ποτάμια τα οποία διασχίζουν κάθετα τους δρόμους με συνέπεια να διακόπτεται η συγκοινωνία κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο σε αρκετά σημεία. Η πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων.

Πριν από λίγο διεκόπη η συγκοινωνία από Λαμία προς Καρπενήσι 15 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία λίγο πριν το χωριό Ζηλευτό ενώ δυσκολία υπάρχει και πριν στο χωριό Λιανοκλάδι αφού διάφορα ρέματα φούσκωσαν μέσα στο χωριό βγήκαν στο δρόμο τον οποίο διασχίζουν κάθετα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Μάλιστα ένας χείμαρρος στο Ζηλευτό έχει παρασύρει και αυτοκίνητα που ήταν εντός του χωριού.

Οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν τις αντλήσεις τα Λουτρά Υπάτης και το Λιανοκλάδι καθώς οι κλήσεις είναι διαρκείς. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ αντίθετα στη Λαμία βρέχει σποραδικά και χωρίς μεγάλη ένταση.

Και τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας “επισκέφθηκε” ο “Ιανός” και για περισσότερο από μία ώρα έχουν “ανοίξει” οι ουρανοί. Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως τουλάχιστον σημειώνουν, «δεν έχουν ξαναδεί τέτοια βροχή».

Ήδη με οχήματα της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν τα παιδιά από το δημοτικό σχολείο των Λουτρών Υπάτης αφού τα νερά που ξεπερνούσαν και το μισό μέτρο είχαν καλύψει την ευρύτερη περιοχή.

Δεκάδες υπόγεια ξενοδοχείων έχουν πλημμυρίσει στα Λουτρά Υπάτης και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική είναι συνεχείς. Ανάπηροι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και πυροσβέστες, αστυνομικοί και μέλη της Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να τους απομακρύνουν. Άλλα άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν κυκλώσει τα νερά και χρειάζεται η παρέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβιστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμι και η καταρρακτώδης βροχή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία, σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αργολίδα, Κορινθία, δυτική Μάνη, καθώς και Χαλκίδα, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου, για τα νησιά του Ιονίου. Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενώ οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων. Έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, και Μεσσηνίας. Στην Καλαμάτα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για τον καθαρισμό φρεατίων.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Πύργου μετέδωσε ότι οι ισχυροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής κάποια προβλήματα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο, γι’ αυτό και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μικρής έκτασης ζημιές σε περιοχές του Κατακόλου, της Ανδραβίδας και των Λεχαινών προκλήθηκαν, σύμφωνα με την περιφέρεια, από το κύμα της κακοκαιρίας, που πλήττει την Ηλεία. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε αρχικά σήμερα το Κατάκολο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Φραγκίσκο Κολόσακα, ο οποίος, σύμφωνα με την περιφέρεια, τον ενημέρωσε για τις μικρής έκτασης, ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά και για τα επικίνδυνα σημεία στην περιοχή.

Στην συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε περιοχές του δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Λέντζα. Σύμφωνα με την περιφέρεια, τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο και τις πρωινές ώρες σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, με τις υπηρεσίες του δήμου να παρεμβαίνουν άμεσα και να δίνουν λύσεις.

Έκτακτο Δελτίο

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 με αριθμό 4 επικαιροποιείται με βάση τα νεότερα στοιχεία ως εξής:

1. Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου – από την Λευκάδα και νοτιότερα – την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα – κυρίως την κεντρική – και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

2. Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

3. Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59