search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24
MENU CLOSE

Παραίτηση «βόμβα» της Αμάλ Κλούνεϊ από σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον – Για ποιο λόγο τα «βρόντηξε» οργισμένη

18.09.2020 16:30
Παραίτηση «βόμβα» της Αμάλ Κλούνεϊ από σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον - Για ποιο λόγο τα «βρόντηξε» οργισμένη - Media

 

Την παραίτησή της από τη θέση της ειδικής απεσταλμένης για θέματα ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης υπέβαλε στη βρετανική κυβέρνηση η γνωστή νομικός Αμάλ Κλούνεϊ, διαμαρτυρόμενη για τη «λυπηρή» απόφαση του Λονδίνου «να παραβιάσει τη διεθνή νομοθεσία» προωθώντας νομοσχέδιο που αναιρεί μονομερώς όρους της συμφωνίας του Brexit.

Η δικηγόρος που δραστηριοποείται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει στην επιστολή παραίτησης προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ ότι είναι «λυπηρό για το Ηνωμένο Βασίλειο να μιλά περί πρόθεσης παραβίασης μιας διεθνούς συνθήκης η οποία υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό λιγότερο από ένα χρόνο πριν».

Προσθέτει ότι η ίδια δεν μπορεί να προτρέπει άλλες χώρες να σέβονται τις διεθνείς τους υποχρεώσεις «ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο διακηρύττει ότι δεν προτίθεται να κάνει το ίδιο».

Το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου παραχωρεί την εξουσία στη βρετανική κυβέρνηση να καθορίσει στοιχεία τελωνειακής πολιτικής και πολιτικής κρατικών ενισχύσεων στη Βόρεια Ιρλανδία μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στο τέλος του έτους.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι οι επίμαχες διατάξεις παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία, καθώς αφορούν πολιτικές που η συμφωνία του Brexit προβλέπει ότι θα οριστούν από κοινού με την ΕΕ.

Πηγή: skai.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24