search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:06
MENU CLOSE

Απόλυτο μπάχαλο στις ΗΠΑ με τον κορωνοϊό: Το CDC έδωσε λάθος οδηγίες για τα τεστ

18.09.2020 18:38
Κορωνοϊός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα... ξεχασμένα κρούσματα στην Κοζάνη - Media
 
Σε «απόλυτη καταιγίδα» μετατρέπεται η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς καθημερινά αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα Covid-19.
 
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, καθώς το CDC (ο ΕΟΔΥ των ΗΠΑ) προχώρησε σε ανατροπή οδηγιών που είχε εκδόσει τον περασμένο μήνα και οι οποίες είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα.
 
Συγκεκριμένα το CDC είχε αναφέρει ότι ασυμπτωματικά άτομα που έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν τον ιό δεν είναι απαραίτητο να κάνουν τεστ για Covid-19.
 
H οδηγία αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και οι New York Times αποκάλυψαν ότι τελικά είχε φύγει από το υπουργείο Υγείας χωρίς την έγκριση των ειδικών του CDC.
 
Έτσι, πλέον το κέντρο με διευκρινιστική του οδηγία ξεκαθαρίζει ότι ασυμπτωματικά άτομα που έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν τον ιό θα πρέπει να κάνουν τεστ για Covid-19 και να αυτοαπομονωθούν για διάστημα 14 ημερών ακόμα κι αν το τεστ είναι αρνητικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05