search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Βίαιες συγκρούσεις στη Μαδρίτη μεταξύ Αγανακτισμένων και αστυνομίας

26.09.2012 06:43
Βίαιες συγκρούσεις στη Μαδρίτη μεταξύ Αγανακτισμένων και αστυνομίας - Media

Καζάνι που βράζει η Ισπανία με εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς να βγαίνουν στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας που σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση Ραχόι.

Καζάνι που βράζει η Ισπανία με εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς να βγαίνουν στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας που σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση Ραχόι.

Τουλάχιστον 32 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και στους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το ισπανικό Κοινοβούλιο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ρίξει τους σιδερένιους φράχτες , ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και χτυπώντας τους με γκλομπ.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας «παραιτηθείτε», και καταγγέλλοντας πως κυβερνώνται πλέον από μία δημοκρατία «που έχει δημευτεί και έχει υποδουλωθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ στη Μαδρίτη μεταξύ των διαδηλωτών του κινήματος των «αγανακτισμένων» και των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Το απόγευμα, η αστυνομία χτύπησε με γκλομπ τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν ένα οδόφραγμα, ενώ χιλιάδες αγανακτισμένοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Κοινοβούλιο, και ορισμένοι πετούσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης που είχαν αναπτύξει εκεί εκατοντάδες άνδρες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ισπανικά ΜΜΕ, το ΒΒC κάνει λόγο για 20 συλλήψεις διαδηλωτών και 12 τραυματίες από τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας. 

Οι διαδηλωτές με πανό που έγραφαν «η Μαδρίτη πωλείται» και τη λέξη «Όχι» ως απάντηση στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν στην Plaza de Neptune, περίπου 100 μέτρα μακριά από το ισπανικό Κοινοβούλιο.

Μία από τις βασικές ομάδες των διαδηλωτών η Coordinadora #25S ανέφερε στο κάλεσμα της για τις διαδηλώσεις ότι «η Δημοκρατία έχει πέσει θύμα απαγωγής.

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα την «σώσουμε». «Αυτό είναι ένα δυναμικό σήμα που στέλνουμε στους πολιτικούς για να μάθουν ότι η ισπανική διάσωση είναι αυτοκτονία και δεν συμφωνούμε με αυτό και θα προσπαθήσουμε να το εμποδίσουμε να συμβεί» είπε ο ακτιβιστής Πάμπλο Μέντες στο Associated Press.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46