01/03/2021 02:29:49

Ευχές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για το ξεκίνημα της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς

Ευχές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για το ξεκίνημα της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς - Media

 

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών κορών της, της Πίστης, της Ελπίδας και της Αγάπης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημείωσε, τα ονόματά τους ξεκαθαρίζουν όλα όσα η πραγματική σοφία θα φέρει στη ζωή μας: πίστη για να ζούμε, ελπίδα για να ονειρευόμαστε και αγάπη για να ξεπεράσουμε τα γήινα και να γευτούμε την ευλογία του Θεού.

Παράλληλα, σε άλλη ανάρτησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχήθηκε «σε όλους τους εξ Αβραάμ αδελφούς μας», με το ξεκίνημα της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, Ροσχασανά, «κάθε ευλογία για το νέο έτος και το κάλεσμα του Σοφάρ να αφυπνίσει όλη την ανθρωπότητα και να ξυπνήσει μέσα μας την αγάπη για τον Θεό και για τον διπλανό μας».

Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνει τη βαθιά γνώση της συνταγματικής και εν γένει νομικής και κοινωνικής πραγματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τις προηγούμενες δεκαετίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Eλπιδοφόρος αποχαιρέτισε τη φιλελεύθερη διανοούμενη και επί μακρόν δικαστή του ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία πέθανε σήμερα το πρωί πλήρης ημερών, ύστερα από πολυετή μάχη με την επάρατη ασθένεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τη θητεία της στο ανώτατο δικαστήριο ως ιστορική, υπογράμμισε ότι όλη η Αμερική αναγνωρίζει τον καθοριστικό και κομβικό της ρόλο σε κρίσιμες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου και ότι προσεύχεται ώστε η δικαιοσύνη, για την επικράτηση της οποίας αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή, να υπερισχύσει για όλους τους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.