search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της Ρουθ Μπ. Γκίνσμπεργκ

19.09.2020 14:06
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της Ρουθ Μπ. Γκίνσμπεργκ	 - Media

 

«Η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη, τόσο για τις ΗΠΑ, που συγκλονίζονται από τους σημερινούς αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο που θα συνεχίσει να εμπνέεται από τις αξίες και τη διαδρομή της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι η θάνατος της Γκίνσμπεργκ, μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 1993, «γεμίζει με θλίψη όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο». Υπογραμμίζει ότι επρόκειτο για «μια εμβληματική μορφή της δικαιοσύνης, που ανυποχώρητα υπερασπίστηκε τις προοδευτικές και φιλελεύθερες αξίες, τα δικαιώματα των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι στη διάρκεια της θητείας της συγκέντρωσε τα πυρά συντηρητικών δυνάμεων, όπως και το ότι σήμερα όλοι την αποχαιρετούν με σεβασμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57