search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:42
MENU CLOSE

Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο υφυπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων

19.09.2020 15:18
Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο υφυπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων - Media

 

Συνάντηση με τον Γάλλο υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμέντ Μπον είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, στη συνάντηση που έγινε στη γαλλική πρεσβεία, οι κ. Κουμουτσάκος και Μπον συζήτησαν εκτενώς, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τη μεταναστευτική πρόκληση που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ευρώπη, καθώς και τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ συμφώνησαν τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας στον τομέα αυτό. “Έδωσαν έμφαση στις θεμελιώδεις αρχές της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της δικαιότερης κατανομής του βάρους”, σημειώνεται.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κυψέλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία συμμετέχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων, με στόχο να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η μετεγκατάσταση 500 παιδιών. Πέραν αυτού, η Γαλλία θα δεχθεί επιπλέον 400 αιτούντες διεθνούς προστασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41