24/10/2020 15:01:05

«Ιανός»: Ενεργοποιείται το σύστημα «Copernicus» για την καταγραφή των ζημιών στην Καρδίτσα

«Ιανός»: Ενεργοποιείται το σύστημα «Copernicus» για την καταγραφή των ζημιών στην Καρδίτσα - Media

 

Εντολή για ενεργοποίηση του συστήματος «Copernicus» για την καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στην Καρδίτσα, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus / Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων στις Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση -η οποία είναι δωρεάν- των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πλημμύρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.