search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:35
MENU CLOSE

Μπραντ Πιτ: Αποκαλύψεις για τη «θητεία» του στη Σαϊεντολογία

20.09.2020 13:30
Μπραντ Πιτ: Αποκαλύψεις για τη «θητεία» του στη Σαϊεντολογία - Media

 

Αποκαλύψεις σχετικά με την τριετή «θητεία» του Μπραντ Πιτ στη Σαϊεντολογία κάνει η Sun σε εκτενές δημοσίευμά της, το οποίο βασίζεται σε μαρτυρίες από πρώην μέλη του κινήματος που εδρεύει στο Πόρτλαντ. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πριν γίνει σταρ μεγατόνων ο Μπραντ Πιτ είχε δοκιμάσει να ενταχθεί στους κόλπους της Σαϊεντολογίας, με τη «θητεία» του να κρατάει τελικά γύρω στα 3 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα, όπως επισημαίνεται, είχε συμμετάσχει σε διαδικασίες «εξαγνισμού» που περιλάμβαναν πολύωρη παραμονή σε σάουνα με τη «δίδυμή» του (μία έφηβη κοπέλα) και είχε δεχτεί προσβολές και λεκτικές επιθέσεις από τους επόπτες του σε ειδικές συνεδρίες.

Όπως επισημαίνει το Page Six, ο πρωταγωνιστής του Fight Club ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη Σαϊεντολογία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μέσω της τότε φιλενάδας του, Τζουλιέτ Λιούις. Για τα επόμενα τρία χρόνια συμμετείχε σε τελετές, συνεδρίες και ειδικά μαθήματα, προτού τελικά χωρίσει με την Λιούις και κόψει κάθε επαφή με την «εκκλησία».

Μια πηγή της Sun, πρώην μέλος των Σαϊεντολόγων, αποκάλυψε ότι εκείνη την εποχή ο Πιτ υποβαλόταν σε «διαδικασίες εξαγνισμού» στις εγκαταστάσεις του Πόρτλαντ, περνώντας ατέλειωτες ώρες μέσα σε μια καυτή σάουνα με ένα έφηβο κορίτσι που είχαν ορίσει ως «δίδυμή» του, δηλαδή ως το άτομο υπεύθυνο να παρακολουθεί την πρόοδό του και το αντίστροφο.

Η πηγή, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη είπε χαρακτηριστικά στη Sun: «Εκείνο το διάστημα με εκπαίδευαν για τη θέση του επόπτη μαθημάτων, γι’ αυτό με είχαν στείλει στο κέντρο του Πόρτλαντ. Εκεί γνώρισα την έφηβη κόρη του διευθυντή μιας εταιρειας της Σαϊεντολογίας στο Πόρτλαντ. Ένα από τα πράγματα που μου είπε ήταν πως ο Μπραντ Πιτ υποβληθηκε στη διαδικασία εξαγνισμού στο Celebrity Center Portland, και ότι το έκανε εκεί για να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας».

Το κορίτσι είχε επιλεγεί ως «δίδυμη» του Πιτ επειδή ήταν η κόρη ενός εξέχοντος μέλους του κινήματος. «Στην εκκλησία της Σαϊεντολογίας είναι σύνηθες να ορίζονται «ζευγάρια» μελών και να ανατίθεται σε κάποιο άτομο να έχει την ευθύνη του άλλου. Έτσι καθόταν στη σάουνα με τον Πιτ κάθε μέρα για έναν μήνα, ή το διάστημα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ήταν σίγουρα μαζί του στη σάουνα, αλλά δεν ήταν τίποτα πονηρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί η Sun, η χρήση σάουνας εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξαγνισμού που ανέπτυξε ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, και η οποία περιλαμβάνει επίσης τη χρήση βιταμινών και τη σωματική άσκηση. Σύμφωνα με αρχεία της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ο Πιτ ολοκλήρωσε κάποιες θεραπείες τον Ιούλιο του 1991 και «ένα ειδικό μάθημα για την ανθρώπινη αξιολόγηση» τον Μάιο του 1993.

Ο πρώην επόπτης της εκπαίδευσης του Πιτ, Μάικλ Μάλεν, αποκάλυψε στη Sun ότι είχε προσβάλλει τον ηθοποιό και του είχε επιτεθεί λεκτικά, σε βαθμό μάλιστα που ο τελευταίος είχε φύγει έξαλλος από τη συνεδρία.  «Ο Μπραντ έκανε μια θεραπευτική συνεδρία εκπαίδευσης. Κατά την πρώτη φάση κάθεσαι απέναντι από ένα άτομο με κλειστά μάτια, για αρκετή ώρα» αναφέρει ο Μάλεν, που εγκατέλειψε την εκκλησία της Σαϊεντολογίας το 2014, έχοντας παραμείνει στους κόλπους της για 40 χρόνια.

«Στη συνέχεια κοιτάζεις το άλλο άτομο με ανοιχτά τα μάτια για δύο ώρες… Μόλις περάσεις αυτή τη δοκιμασία, περνάς από μια άλλη που ονομάζεται bullbaiting. Ο “προπονητής” προσπαθεί να κάνει τον μαθητή να αντιδράσει πιέζοντας τα “κουμπιά” του. Αυτό έκανα κι εγώ με τον Μπραντ Πιτ. Ήμουν ανελέητος, τον σφυροκόπησα με προσβολές. Ήταν εκεί και η τότε κοπέλα του, η Τζουλιέτ Λούις. Τσαντίστηκε τόσο που βγήκε από το τροχόσπιτο και απλά έφυγε. Η Τζούλιετ πήγε να τον βρει. Έπρεπε απλά να ηρεμήσει. Φαντάζομαι πως ήταν η πρώτη του εμπειρία στο bullbaiting. Ήμουν σκληρός μαζί του, αλλά αυτό ακριβώς ήταν το νόημα».

Ευτυχώς για τον Μάλεν, η Λούις κατάφερε να πείσει τον Πιτ να επιστρέψει. «Κανείς (στην Εκκλησία) δεν θέλει να χάσει μια διασημότητα. Αν δεν είχε γυρίσει, θα είχα μεγάλους μπελάδες» εξηγεί ο Μάλεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο ηθοποιός αποφάσισε ότι τελικά η Σαϊεντολογία δεν του ταίριαζε γύρω στο 1993 και «την έκανε» για τα καλά, προσπαθησαν να του αλλάξουν γνώμη αλλά ήταν μάταιος κόπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Page Six επικοινώνησε με εκπρόσωπο του ηθοποιού σχετικά με τις αποκαλύψεις της Sun, χωρίς προς το παρόν να έχει κάποια απάντηση.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15