search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:10
MENU CLOSE

Αμιρά της Βιάννου: Μνημόσυνο τιμής στους ήρωες του Ολοκαυτώματος

20.09.2020 16:02
Αμιρά της Βιάννου: Μνημόσυνο τιμής στους ήρωες του Ολοκαυτώματος - Media

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Αμιρά της Βιάννου το μνημόσυνο τιμής και μνήμης στους ήρωες του Ολοκαυτώματος, τους 461 εκτελεσθέντες της Βιάννου και χωριών της Ιεράπετρας τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στο πάνθεον των ηρώων.

«Το ολοκαύτωμα της Βιάννου αποτελεί ένα έγκλημα τομή στην σύγχρονη ιστορία, καθώς περικλείει όλη τη βαρβαρότητα του πολέμου. Τον πόνο, το αίμα, την κραυγή και το θάνατο των κατοίκων της επαρχίας Βιάννου. Σήμερα, 77 χρόνια μετά τις μαρτυρικές ημέρες εκείνου του Σεπτέμβρη η επέτειος του Ολοκαυτώματος είναι ημέρα τιμής. Τιμή σε εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του ναζισμού, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε στο μήνυμα του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία-Τρισάγιο στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο πανδημοτικό Ηρώων στη θέση Σελί Αμιρών. Στην συνέχεια ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών, κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε λιτή τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων προστασίας από τον covid-19 που ισχύουν για την Π.Ε. Ηρακλείου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09