search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:25
MENU CLOSE

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου – Πορεία διαμαρτυρίας (Photos)

20.09.2020 16:55
Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα η διαδήλωση για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του - Media

 

Χιλιάδες κόσμου, φορώντας μάσκες, συγκεντρώθηκαν από τις 6 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου ο νεαρός LGBTQI+ ακτιβιστής δέχθηκε τα χτυπήματα που του στέρησαν τη ζωή αρχικά από τον κοσμηματοπώλη και τον φίλο του μεσίτη, και στη συνέχεια από αστυνομικούς.

Η διαδήλωση επρόκειτο να διεξαχθεί τη Δευτέρα, ανήμερα της δολοφονίας του Ζακ (21 Σεπτεμβρίου 2018), αλλά μετατέθηκε για σήμερα Κυριακή, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό στην Αττική.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους που κινήθηκαν με πορεία προς το Σύνταγμα είναι και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Στις 21 Οκτωβρίου αρχίζει επιτέλους η δίκη

Στις 21 Οκτωβρίου ενώπιον του μεικτού ορκωτού εφετείου της Αθήνας αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η δίκη με κατηγορούμενους τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, έναν μεσίτη, καθώς και τέσσερις αστυνομικούς.

Η κατηγορία που τους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια και οι φίλοι του Ζακ καταγγέλλουν κωλυσιεργία στη δικαστική διερεύνηση του εγκλήματος, αφού σε κάθε περίπτωση το θύμα πριν εκπνεύσει είχε ξυλοκοπηθεί βίαια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24