search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:54
MENU CLOSE

Η ζωή κύκλους κάνει

21.09.2020 05:16

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σπάνια δείχνει τα  δημόσια  τα συναισθήματα του ακόμα και αν κάτι τα  ενοχλεί πολύ. Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της ΔΕΘ μίλησε αναλυτικά για όλα και για όλους, και η μοναδική στιγμή που έδειξε να μιλά με πάθος ήταν όταν ρωτήθηκε για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και για την ονομαστική ψηφοφορία που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Θα ζητήσουμε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για τα Μνημόνια Συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία, προς εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάθε ένας βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίζει «ναι» θα δίνει και μία συγγνώμη. Περιμένουμε 158 συγγνώμες. Για τον διχασμό, τα ψέματα, την εξαπάτηση, την υστερία, τις σφαίρες που έστελναν σε βουλευτές, τους εμπρησμούς έξω από τα σπίτια βουλευτών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να πάρει το «αίμα» του πίσω σε αυτή την ιστορία.

Η φράση  «καθένας που θα ψηφίζει θα δίνει και μια συγνώμη» δείχνει παράλληλα πόσο πολύ αδικημένος αισθάνεται ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για τον πόλεμο που έχει υποστεί  το κόμμα του από την ΝΔ, η οποία σήμερα εμφανίζεται να υιοθετεί και να εφαρμόζει απόλυτα την συμφωνία των Πρεσπών.   

Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από την τοποθέτηση του έδωσε  ωστόσο και το νέο αφήγημα με το οποίο θα κινηθεί το κόμμα του από δω και εμπρός και το οποίο συμπεριλαμβάνεται μέσα   σε δυο λέξεις. «Πολιτική απάτη.»

Την φράση αυτή άλλωστε χρησιμοποιεί συνεχώς το τελευταίο διάστημα ο Αλέξη Τσίπρας όχι μόνο με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και  τα μέτρα  που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την πανδημία και  την οικονομία , προσθέτοντας μάλιστα πολλές κάποιες φορές και το «διαρκής πολιτική απάτη». Με άλλα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να κάνει ότι έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τέσσερα ολόκληρα χρόνια όταν  ζητούσε εκλογές λέγοντας «φύγετε.»

Προκειμένου να αιτιολογήσει μάλιστα αυτούς τους χαρακτηρισμούς ανέφερε: «Ο ορισμός της πολιτικής απάτης στοιχειοθετείται. Δεν είναι μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, ο άνθρωπος δεν είχε διαφωνία και το γνωρίζαμε. Επέλεξε να διαφωνήσει και να διχάσει τον ελληνικό λαό για να κερδίσει λίγες ψήφους. Έλεγε ότι δεν θα συναντήσει ποτέ τον Ζάεφ και τώρα μαθαίνουμε ότι δίνει και μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία.

Έταξε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, και ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του ‘19 είχαμε ύφεση.»

Με βάση δε τα δύσκολα θέματα που προκύπτουν στα ελληνοτουρκικά και τις αποφάσεις που έχει να πάρει η κυβέρνηση , ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας του ότι ο ίδιος δεν δίστασε να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το Μακεδονικό  .   «Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν από τις σπάνιες στιγμές που ένας πολιτικός αναμετράται με την ιστορία. Εγώ έτσι αισθάνθηκα. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι πολιτικοί περιμένουν κάποια στιγμή να δικαιωθούν. Εγώ δικαιώθηκα πολύ γρήγορα «είπε προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναλογιστούν τι θα συνέβαινε εάν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας σήμερα τον φρουρούσε η Τουρκία.

Με την λογική του «Δούρειου Ίππου « λοιπόν  και με το πάθος που του δίνει το αίσθημα της αδικίας για την στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας  θα επιχειρήσει να εκθέσει τον πρωθυπουργό πολλαπλός κατ αρχήν μέσα στο κόμμα του.

 Κατ αρχήν  στους μετριοπαθείς δεξιούς   της ΝΔ που  ήθελαν  την επίλυση του θέματος με την γειτονική μας χώρα   και κατά δεύτερον  στους  υπερπατριώτες   οι οποίοι  εμφανίζονται  να είναι αποσυντονισμένοι  τόσο από τις κυβερνητικές  χαιρετούρες  με τον Ζόραν Ζαεφ όσο   και απ αυτά που ακούγονται για τα ελληνοτουρκικά και το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.  

Τελικά η ζωή κύκλους κάνει. Μόνο που κάποιοι  όταν είναι  από την πάνω πλευρά της ρόδας φαίνεται ότι το ξεχνάνε …

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:52