search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:45
MENU CLOSE

Παιδιά με πανοπλίες κορωνοϊού παίζουν στο Παρίσι – Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου αντιδρά στην κρίση της Covid-19

21.09.2020 07:17
Παιδιά με πανοπλίες κορωνοϊού παίζουν στο Παρίσι - Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου αντιδρά στην κρίση της Covid-19  - Media

 

Εξακολουθεί να αντιδρά στη συνεχιζόμενη κρίση της Covid-19 ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Ζιλιέν Μαλάν – γνωστός διεθνώς ως Seth Globepainter – με μια καινούργια, αυτή τη φορά, σειρά τοιχογραφιών όπου αιχμαλωτίζει την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ζωγραφισμένες σε πολλούς δρόμους του 13ου διοικητικού διαμερίσματος της Πόλης του Φωτός, τα δημόσια έργα τέχνης δείχνουν μικρά παιδιά σε μια φανταστική περιπέτεια ή στη διάρκεια ενός παιχνιδιού: ένα παιδάκι είναι καβάλα σε ένα υπερμεγέθες περιστέρι, ένα άλλο κάνει πολύχρωμες φουσκάλες, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι υπερίπτανται του εδάφους για ν’ αγκαλιαστούν.

Κάθε ένα φορά κράνος σιδερόφρακτου ιππότη του Μεσαίωνα, ένδειξη προστασίας της καλής σωματικής τους κατάστασης, αλλά και σημάδι δύναμης και ανθεκτικότητας. Σε σημείωμα που έστειλε ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου στο Colossal, επισημαίνει ότι το κράνος είναι και αναφορά στην ομιλία του περασμένου Μαρτίου του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην οποία είπε «Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» και ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να μείνουν σπίτι.

Οι τοιχογραφίες αναπαριστούν το πώς οι Παριζιάνοι αποδέχθηκαν αυτόν τον νέο τρόπο ζωής και έχουν να κάνουν με το «πώς τα παιδιά, ιδιαιτέρως, μοιάζουν να έχουν εύκολα προσαρμοστεί σε αυτόν», όπως υπογράμμισε ο Μαλάν. «Είναι προστατευμένα με τα κράνη τους, που τα βαραίνουν τόσο. Μπορούν να δουν μόνο μέσα από τα μικρά ανοίγματα στα κράνη, αλλά συνεχίζουν να παίζουν λες και δεν συνέβη τίποτα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:45