search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος για Θεία Κοινωνία: Με παγίδευσαν εκκλησιαστικοί κύκλοι – Ζητάει εξηγήσεις από Χαρδαλιά

21.09.2020 14:39
Κουμουτσάκος: Ο σύμβουλος του Μπάιντεν για την εξωτερική πολιτική είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις - Media

 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος φέρεται να ισχυρίζεται πως για τη φωτογραφία όπου εμφανίζεται να μεταλαμβάνει -τυχαία, όπως τονίζει- χωρίς καμία προφύλαξη, τον παγίδευσαν εκκλησιαστικοί κύκλοι, προκειμένου να απαντήσουν στον καθηγητή Δερμιτζάκη, και ζητάει εξηγήσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά που τον αποδοκίμασε.

Σε σίριαλ εξελίσσεται το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο, που βρέθηκε στο στόχαστρο όταν δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία του να μεταλαμβάνει στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας, στο Ψυχικό, χωρίς καμία προφύλαξη.

Θυμίζουμε, ο υπουργός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, προκαλώντας την οργή ακόμα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς έριξε… καρφί, λέγοντας «όλοι Χριστιανοί είμαστε, απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας». Κατόπιν, ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη λύπη του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία και ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα».

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του «Στίγμα», στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αποκαλύπτει συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό μετανάστευσης, ο οποίος λέει ότι τον παγίδευσαν εκκλησιαστικοί κύκλοι, που ήθελαν μια τέτοια φωτογραφία, για να απαντήσουν στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος ζήτησε την απαγόρευση της θείας κοινωνίας και αφήνει, μάλιστα, αιχμές εναντίον του Νίκου Χαρδαλιά, καθώς αναρωτιέται: «Είναι στα μέτρα της κυβέρνησης η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας; Δεν είναι».

Γράφει ο Γ. Παπαχρήστος: «Σε εμένα είπε πάντως ότι ”τον παγίδευσαν αυτοί που τράβηξαν τη φωτογραφία, διότι ήθελαν να δώσουν μια απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος είχε επισημάνει τους κινδύνους διάχυσης του κορονοϊού μέσω της θείας μετάληψης”. Και μου πρόσθεσε ότι ”δεν είχε -και δεν θα μπορούσε να είχε- την πρόθεση να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, αλλά ήταν κάτι τυχαίο, κάτι που προέκυψε εκείνη τη στιγμή”. 

«Ήταν τυχαίο»

Συγκεκριμένα, όπως μου ανέφερε, ”εκείνη την ημέρα είχα τα γενέθλιά μου. Όπως κάθε χρόνο, πλην των άλλων, εκκλησιάζομαι. Στη μισή και πλέον ώρα που βρισκόμουν στην εκκλησία φορούσα κανονικά τη μάσκα μου. Οταν άρχισε η θεία κοινωνία από τρεις ιερείς, εμφανίστηκε ένας εξ αυτών μπροστά μου. Μου έτεινε το δισκοπότηρο, και αυθόρμητα κοινώνησα. Δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε κάποιος που με φωτογράφιζε, και μάλιστα ότι θα κοινοποιούσε αυτήν τη φωτογραφία μέσω του romfea.gr στον υπόλοιπο Τύπο. Λυπάμαι για το τι θόρυβος προκλήθηκε, αλλά επαναλαμβάνω ήταν εντελώς τυχαίο όλο αυτό από μέρους μου”.

Στη δε ερώτηση αν δέχτηκε επικρίσεις από το Μαξίμου ή και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι ”δεν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο”, άλλα εξέλαβε την αποδοκιμασία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά την Παρασκευή -”κάποιοι επιλέξαμε να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας” (εδώ)- ως εν τοις πράγμασι θέση και του κ. Μητσοτάκη. 

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίζεται να ζητάει εξηγήσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που τον αποδοκίμασε: ”Τον άκουσα, τον καταλαβαίνω, αλλά θέλω να ρωτήσω: Είναι στα μέτρα της κυβέρνησης η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας; Δεν είναι. Και η δήλωση του Νίκου τι λέει στην πραγματικότητα με το όλοι είμαστε χριστιανοί; Ότι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν πρέπει να το επιδεικνύουμε, να φωτογραφιζόμαστε. Συμφωνώ, αν αυτό είναι το θέμα”».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52