search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:09
MENU CLOSE

Άρειος Πάγος: Κρίσιμη συνεδρίαση για την αναίρεση αποφυλάκισης του Κορκονέα

22.09.2020 06:20
Άρειος Πάγος: Κρίσιμη συνεδρίαση για την αναίρεση αποφυλάκισης του Κορκονέα - Media

 

Συζητείται σήμερα στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία αναγνωρίσθηκε στον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικού του «προτέρου σύννομου βίου» και του επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 13 ετών.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια, όμως η αναγνώριση του ελαφρυντικού στο εφετείο τον οδήγησε εκτός φυλακής, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις τόσο στην κοινωνία όσι και από μερίδα του πολιτικού κόσμου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης μόλις 13 ετών για την εν ψυχρώ (με άμεσο δόλο) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, αντί της πρωτοδίκως επιβληθείσης ισοβίου καθείρξεως, οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και έδωσε, κατ’ ουσίαν, στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας περιεχόμενο επιβράβευσης στον καταδικασθέντα, που αποφυλακίσθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα, ελάχιστες ημέρες μετά την έκδοση της αποφάσεως».

«Όπως και τότε με μεγάλη έμφαση και ένταση δηλώσαμε, ζητώντας την άσκηση αναίρεσης εκ μέρους του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατά της προκλητικής αυτής αποφάσεως, η προσβαλλόμενη απόφαση πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασιν αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς», επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:09