search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:37
MENU CLOSE

Ερντογάν σε Μέρκελ-Μισέλ: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις – Κρίσιμα τα επόμενα βήματα της Ελλάδας

22.09.2020 13:30
Μέρκελ: Θέλουμε να συνεργαστούμε με Τουρκία, αλλά υπάρχουν και προκλήσεις - Media

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ και η Γερμανίδα καγγελάριος Άγγελα Μέρκελ πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «συζητήθηκαν διάφορες οπτικές που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

«Συζήτησαν επίσης για την επανέναρξη των άμεσων ελληνο-τουρκικών διερευνητικών συνομιλιών», ανέφερε ο Μπάρεντ Λέιτς και προσέθεσε ότι «αυτό θα προετοιμαστεί σε επίπεδο συμβούλων».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δίνει πάντοτε έμφαση στο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις.

Τόνισε επίσης, σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές, ότι τα βήματα της Ελλάδας θα είναι σημαντικά όσον αφορά το «πώς θα προχωρήσει η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου» ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ προέκυψε πως Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν απόψε στις 20.00. Τα τουρκικά μέσα επισημαίνουν ότι θα είναι η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά από την ανταλλαγή δηλώσεων σε πολύ υψηλούς τόνους μεταξύ των δυο ηγετών, το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μακρόν είχε αναρτήσει μήνυμα στα τουρκικά πριν από δυο ημέρες, καλώντας τον Ερντογάν να αρχίσει διάλογο, αναφέροντας ότι αυτό είναι και η επιθυμία της ΕΕ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε απαντήσει ότι είναι ανοικτός σε διάλογο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35