search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:59
MENU CLOSE

«Ζορίζεται» η FAZ με το βέτο της Κύπρου: Μιλά για απερισκεψία και «ψάχνει» τι κρύβεται πίσω από την απόφαση

22.09.2020 16:50
«Ζορίζεται» η FAZ με το βέτο της Κύπρου: Μιλά για απερισκεψία και «ψάχνει» τι κρύβεται πίσω από την απόφαση - Media

 

Το βέτο της Κύπρου σε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας σχολιάστηκε από τον γερμανικό Τύπο.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει με τίτλο «Η απερισκεψία της Κύπρου» την απόφαση της Λευκωσίας να ασκήσει βέτο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όσο δεν επιβάλλονται κυρώσεις και στη Τουρκία:

«Η απόφαση πλήττει τα συμφέροντα και το κύρος της Κύπρου. Συνδέοντας δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους ανεξάρτητα, η Λευκωσία δίνει την εντύπωση ότι η εξωτερική πολιτική της ΕΕ έχει παραλύσει. Η Τουρκία θα ερμηνεύσει το γεγονός αυτό ως ενθάρρυνση για να σκληρύνει τη στάση της στη διένεξη για τους υδρογονάνθρακες. Για να μπορέσει η Κύπρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας χρειάζεται στο πλευρό της μια ΕΕ με ευχέρεια κινήσεων.

Ή μήπως η αντίσταση της Κύπρου στις κυρώσεις έχει πράγματι σχέση με τη Λευκορωσία; Εδώ και αρκετά χρόνια το νησί της Μεσογείου επωφελείται από αμφιλεγόμενης προέλευσης περιουσίες μετασοβιετικών ολιγαρχών και πολιτικών. Μήπως υπάρχουν στη Μεγαλόνησο χρήματα λευκορώσων κυβερνητικών στελεχών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις μαύρες λίστες της ΕΕ;», διερωτάται η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:59