search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40
MENU CLOSE

«Πυρά» Κίνας κατά Τραμπ: «Διασπείρει έναν πολιτικό ιό» στον ΟΗΕ

22.09.2020 17:44
«Πυρά» Κίνας κατά Τραμπ: «Διασπείρει έναν πολιτικό ιό» στον ΟΗΕ - Media

 

Ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι «διασπείρει ένα πολιτικό ιό» με «αβάσιμες κατηγορίες» σε βάρος του Πεκίνου σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης Covid-19 στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού.

«Τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα μάχεται τόσο σκληρά εναντίον της Covid-19, οι ΗΠΑ διασπείρουν έναν πολιτικό ιό εδώ στη Γενική Συνέλευση», είπε σε δημοσιογράφους ο Ζανγκ Τζουν.

Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι «εξαπέλυσε αυτήν τη μάστιγα σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Η Κίνα απορρίπτει κατηγορηματικά και αντιτίθεται στις αβάσιμες κατηγορίες που διατυπώνουν οι ΗΠΑ εναντίον της», τόνισε ο Κινέζος πρεσβευτής.

«Ο θόρυβος που κάνουν οι ΗΠΑ είναι ασύμβατος με την ατμόσφαιρα της Γενικής Συνέλευσης», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε, δε, τον Αμερικανό πρόεδρο ότι «καταχράται το βήμα των Ηνωμένων Εθνών για να προκαλέσει αντιπαράθεση» και για να «αποδυναμώσει» με αυτόν τον τρόπο τα Ηνωμένα Έθνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:40