search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:43
MENU CLOSE

Greenpeace κατά Μπιρμπίλη

17.03.2010 10:30
Greenpeace κατά Μπιρμπίλη - Media

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Περιβάλλοντος με αφορμή το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση, εξαπέλυσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση.Η Greenpeace, καταγγέλλει ότι η Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε ως νομοσχέδιο μία απλή μετάφραση της Κοινοτικής Οδηγίας, χωρίς να καθορίζει πραγματικά μέτρα και πολιτικές που θα βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση.Όπως επισημαίνουν «το ίδιο κείμενο μάλιστα είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την προηγούμενη κυβέρνηση!».

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Περιβάλλοντος με αφορμή το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση, εξαπέλυσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση.

Η Greenpeace, καταγγέλλει ότι η Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε ως νομοσχέδιο μία απλή μετάφραση της Κοινοτικής Οδηγίας, χωρίς να καθορίζει πραγματικά μέτρα και πολιτικές που θα βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση.

Όπως επισημαίνουν «το ίδιο κείμενο μάλιστα είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την προηγούμενη κυβέρνηση!».

Όπως σχολίασε ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου, «η μόνη λογική εξήγηση για το κείμενο που παρουσιάστηκε είναι ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ χρειάστηκαν 5 μήνες για να αναδιατυπώσουν ένα νόμο-βιτρίνα που ήταν έτοιμος από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση είχε κινηθεί πιο γρήγορα, σήμερα θα είχαμε σε ισχύ έναν νόμο με ουσιαστικό περιεχόμενο».

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, καταγγέλλει ότι πολλές από τις κρίσιμες διατάξεις που προβλέπονται στην Οδηγία, όπως  τα χρηματοοικονομικά μέσα για την επίτευξη των στόχων ή οι όροι λειτουργίας των εταιριών παροχής ενεργειακών υπηρεσιών, μετατίθενται σε μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις του ΥΠΕΚΑ ή σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις.

Η Greenpeace, υπογραμμίζει ότι το κείμενο είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός χρόνου που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, αφού είχε παρουσιαστεί σε συνέντευξη τύπου τον Ιούλιο του 2009 από τον πρώην υπουργό ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και είχε παρουσιαστεί στη Βουλή από τον υφυπουργό κ. Μπουγά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15