search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:23
MENU CLOSE

Κρατικό Νίκαιας: Ανακοίνωση-κόλαφος γιατρών κατά κυβέρνησης – «Να σταματήσει να φτιάχνει κλίνες και θέσεις νοσηλείας στα χαρτιά»

23.09.2020 06:26
Κρατικό Νίκαιας: Ανακοίνωση-κόλαφος γιατρών κατά κυβέρνησης - «Να σταματήσει να φτιάχνει κλίνες και θέσεις νοσηλείας στα χαρτιά» - Media

 

«Η εγκληματική αμέλεια των κυβερνώντων να οργανώσουν εγκαίρως ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στο ΕΣΥ, να κάνουν έστω και μια ελάχιστη κίνηση βελτίωσης, μετατράπηκε σε μία νύχτα σε αυταρχικές κραυγές. Πρέπει να ξέρουν ότι, με κραυγές και αυταρχικές συμπεριφορές, ούτε κλίνες φτιάχνονται, ούτε χώροι.. Αντίθετα, οι αυθαίρετες παρεμβάσεις ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα από το δίπτυχο ασφαλής νοσηλεία-ασφάλεια εργαζομένων, μπορεί μέσα σε μερικές ώρες να καταστρέψει εργασία μηνών».

Αυτό διαμήνυσαν με την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας οι οποίοι απαιτούν άμεσα οργάνωση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας για όλους τους ασθενείς, πολλαπλασιασμό των νοσοκομειακών κλινών και των κλινών ΜΕΘ, καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ταχείες διαδικασίες, τόσων όσων χρειάζονται οι ασθενείς και το ΕΣΥ.

Επιπλέον απαιτούν «να σταματήσει η Κυβέρνηση να φτιάχνει κλίνες και θέσεις νοσηλείας στα χαρτιά, αλλά να φτιάξει τώρα νέους χώρους καλά εξοπλισμένους, ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα». Δηλώνουν πως «αρνούνται να νοσηλεύουμε 30 βεβαιωμένα κρούσματα Covid, όταν από τις τραγικά ελλιπείς κτιριακές υποδομές και το εξαιρετικά ελλιπές προσωπικό του Νοσοκομείου έχουν εξοικονομηθεί μόνο 12 κλίνες, με αγώνα και ταλαιπωρία όλων των τμημάτων».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, έχουμε αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να συνεχίσουμε να επιτελούμε όλες τις λειτουργίες του Νοσοκομείου μας, να εξυπηρετούμε και να περιθάλπουμε τους ασθενείς, αλλά και για να αποφύγουμε την ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού.

Στην αρχική φάση της επιδημίας, και με σαφώς λιγότερα κρούσματα στη χώρα, δεν μας ζητήθηκε να είμαστε νοσοκομείο αναφοράς. Οργανώσαμε, με ελάχιστα μέσα (πεπαλαιωμένη και πλήρως ακατάλληλη κτιριακή υποδομή, εξαιρετικά μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κλάδων και βαθμίδων), όσο καλύτερα μπορούσαμε, και εν τέλει αποτελεσματικά την διαλογή σε όλα τα επίπεδα, την έγκαιρη διάγνωση των κρουσμάτων κορονοϊού, την ασφαλή νοσηλεία τους, την μεταφορά τους στα Νοσοκομεία αναφοράς.

Στο μεταξύ, παρατηρώντας τη σωρεία κυβερνητικών λαθών και παραλείψεων, και έχοντας προβλέψει την έλευση δεύτερου, πολύ πιο επικίνδυνου επιδημικού κύματος, επιμέναμε να πρωτοστατούμε στις κινητοποιήσεις που διεκδικούσαν την οργάνωση του ΕΣΥ για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει (προσλήψεις προσωπικού, κλίνες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, ανακατασκευή χώρων, κλπ).

Για το ίδιο το Νοσοκομείο μαςείχαμε πολύ συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία συνεχίζουμε να έχουμε: Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να στελεχώσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα παθολογικά τμήματα, το πνευμονολογικό τμήμα. Ανακατασκευή των χώρων, ώστε να έχουμε την ευχέρεια να νοσηλεύουμε με ασφάλεια τους ασθενείς τον προβλεπόμενο δύσκολο χειμώνα. Χωριστό Covidτμήμα επειγόντων, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους προσερχόμενους στα επείγοντα. Κλειστού τύπου αναπνευστήρες, όσους χρειάζονται. Και, κυρίως, χώρους νοσηλείας που να έχουν στοιχειώδεις υποδομές, ώστε να νοσηλεύουμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια τους ασθενείς. Είναι γνωστές σε όλη τη χώρα οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου, όπου και στεγάζονται τα παθολογικά τμήματα και το πνευμονολογικό.

Δεν είχαμε καμία ανταπόκριση από τη Πολιτεία.

Όταν, τον Αύγουστο, μας ζητήθηκε να νοσηλεύουμε τα επιβεβαιωμένα περιστατικά Covidπου προσέρχονταν στα επείγοντα, παρά τις τραγικές ελλείψεις, ριχτήκαμε με αυτοθυσία και σε αυτήν τη μάχη. Εκ των ενόντων, στον πολύπαθο πρώτο όροφο, οργανώσαμε έναν μικρό χώρο νοσηλείας, όχι άνετο, αρκετά όμως ασφαλή για τους ασθενείς και το προσωπικό. Ο χώρος αυτός στελεχώθηκε από γιατρούς και νοσηλευτές που προέρχονταν από ήδη υποστελεχωμένα και χειμαζόμενα τμήματα, οι οποίοι/ες με υψηλό αίσθημα ευθύνης εφημέρευαν σε συνεχή σχεδόν βάση για περίπου 20 ημέρες, όσες και οι μέρες λειτουργίας του.

Στις 20 Σεπτέμβρη, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, έστω μιας ημέρας, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε σαν ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα, δεχτήκαμε πολύ περισσότερα περιστατικά Covidαπό όσα μπορούσαμε να νοσηλεύσουμε με ασφάλεια για τους ασθενείς και το προσωπικό. Μάθαμε από φήμες, ότι το νοσοκομείο μας διαθέτει πλέον 30 κλίνες νοσηλείας βεβαιωμένων κρουσμάτων Covid, ενώ την παραμονή διέθετε μόλις 12! Δεν ζητήθηκε η γνώμη κανενός γιατρού επ’ αυτού, δεν προηγήθηκε καμιά στοιχειώδης έστω υλική προετοιμασία!Έγιναν από τη Διοίκηση βίαιες και αυθαίρετες μεταβολές στην χρήση των χώρων του νοσοκομείου, χωρίς καμιά αίσθηση του τι σημαίνει ασφαλής νοσηλεία και ασφάλεια για το προσωπικό.

Ξέρουμε ότι αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Η εγκληματική αμέλεια των κυβερνώντων να οργανώσουν εγκαίρως ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στο ΕΣΥ, να κάνουν έστω και μια ελάχιστη κίνηση βελτίωσης, μετατράπηκε σε μία νύχτα σε αυταρχικές κραυγές. Πρέπει να ξέρουν ότι, με κραυγές και αυταρχικές συμπεριφορές, ούτε κλίνες φτιάχνονται, ούτε χώροι.. Αντίθετα, οι αυθαίρετες παρεμβάσεις ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα από το δίπτυχο ασφαλής νοσηλεία-ασφάλεια εργαζομένων, μπορεί μέσα σε μερικές ώρες να καταστρέψει εργασία μηνών.

Υπάρχει ακόμα καιρός; Εάν υπάρχει η πολιτική βούληση, σαφώς υπάρχει!

Απαιτούμε άμεσα οργάνωση ασφαλών συνθηκών νοσηλείας για όλους τους ασθενείς! Απαιτούμε πολλαπλασιασμό των νοσοκομειακών κλινών και των κλινών ΜΕΘ! Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ταχείες διαδικασίες, τόσων όσων χρειάζονται οι ασθενείς και το ΕΣΥ!

Απαιτούμε να σταματήσει η Κυβέρνηση να φτιάχνει κλίνες και θέσεις νοσηλείας στα χαρτιά, αλλά να φτιάξει τώρα νέους χώρους καλά εξοπλισμένους, ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα! Αρνούμαστε να νοσηλεύουμε 30 βεβαιωμένα κρούσματα Covid, όταν από τις τραγικά ελλιπείς κτιριακές υποδομές και το εξαιρετικά ελλιπές προσωπικό του Νοσοκομείου έχουν εξοικονομηθεί μόνο 12 κλίνες, με αγώνα και ταλαιπωρία όλων των τμημάτων!

Συμμετέχουμε στην απεργία της ΟΕΝΓΕ στις 24/9/2020 και στην συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Υγείας. Όσοι εφημερεύουμε βγαίνουμε την ίδια ώρα στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Να ακουστεί δυνατά η φωνή των νοσοκομειακών γιατρών! Απαιτούμε τις υλικές προϋποθέσεις για να δώσουμε τη μάχη! Τη μάχη που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι αυτής της χώρας για να επιβιώσουν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28