19/01/2021 10:27:56

Βαν Μόρισον: Κατακεραυνώνει τη βρετανική κυβέρνηση για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού - «Παίρνει την ελευθερία μας»

Βαν Μόρισον: Κατακεραυνώνει τη βρετανική κυβέρνηση για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού -  «Παίρνει την ελευθερία μας» - Media

 

Τη βρετανική κυβέρνηση κατακεραυνώνει ο Βαν Μόρισον σε τρία τραγούδια που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, κατηγορώντας την ότι «παίρνει την ελευθερία μας» αναφερόμενος στο παγκόσμιο «λουκέτο» για τη μη περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπό του, σχεδιάζει «μέσω επιλεγμένων καναλιών» να τα δώσει στη δημοσιότητα ανά δύο εβδομάδες: στις 25 Σεπτεμβρίου το και στις 23 Οκτωβρίου το «No More Lockdown».

Πρόκειται για τα τραγούδια «Born to Be Free» και «As I Walked Out» τα οποία θα παρουσιάσει, μάλιστα, και στις δύο προγραμματισμένες συναυλίες του στο London Palladium στη βρετανική πρωτεύουσα

Εγκαινιάζοντας, τον περασμένο μήνα, εκστρατεία για να «σώσει τη ζωντανή μουσική», ο Βαν Μόρισον διαμαρτυρήθηκε κατά της «ψευδοεπιστήμης», όπως την χαρακτήρισε, γύρω από τον κορωνοϊό, ενώ υποστήριξε ότι με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν είναι βιώσιμες οι ζωντανές εκδηλώσεις.

«Δεν λέω στον κόσμο τι να κάνουν ή τι να σκεφτούν, η κυβέρνηση ήδη κάνει σπουδαία δουλειά σ' αυτό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας: «Έχει να κάνει με την ελευθερία επιλογής, πιστεύω ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να σκέφτεται για τον εαυτό του».

«Δεν ξέρω από πού παίρνει τις πληροφορίες. Ξέρω τι αισθάνεται ο κόσμος γι' αυτό, αλλά θα έλεγα ότι αυτού του είδους τα μηνύματα είναι επικίνδυνα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας Ρόμπιν Σουάν στο BBC

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.