search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Mαθητές: Με καταλήψεις και πορείες απαιτούν μείωση μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών (Photos/Videos)

23.09.2020 11:13
Mαθητές: Με καταλήψεις και πορείες απαιτούν μείωση μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών (Photos/Videos) - Media

 

Αυξάνονται παρά τις συστάσεις διευθυντών και αστυνομίας, οι καταλήψεις σε σχολεία όλης της χώρας. 

Κυριότερο αίτημα αφορά τη μείωση των αριθμών των μαθητών ανά τάξη, μέτρο που μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερο από υγειονομικής άποψης τόσο τα παιδιά όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στην Αθήνα αύριο Πέμπτη διοργανώνεται μαθητικό συλλαλητήριο στις 10.30πμ στα Προπύλαια. 

Θεσσαλονίκη: Μαθητική πορεία με bella ciao

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιούν οι μαθητές, με πρωτοβουλία του συντονιστικής επιτροπής μαθητών Θεσσαλονίκης και με συμμετοχή ενώσεων γονέων και κηδεμόνων.

diamartyria-mathites-maskes.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μαθητών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο, φωτ.)

diamartyria-mathites-maskes3.jpg

Μαθητές περίπου 20 σχολείων, σύμφωνα με το makthes.gr, μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη κονδυλίων για την παιδεία και τα περιορισμένα μέτρα κατά του κορονοϊού. “Έχουμε δεχτεί συκοφαντία, ότι κάνουμε καταλήψεις για να αρνηθούμε την χρήση μάσκας και για να χάνουμε μάθημα”, δήλωσε στο makthes.gr μαθήτρια λυκείου.

Οι μαθητές υπενθύμισαν τα αιτήματα τους τα οποία είναι ολιγομελή τμήματα, περισσότερες από μία μάσκες για τις 7 ώρες του σχολικού ωραρίου, καθηγητές κατεύθυνσης, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Επιπλέον, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, κατάργηση τράπεζας θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία.

Η πορεία ξεκίνησε -με το “bella ciao” να ηχεί από τα μεγάφωνα- από Εγνατία με Αριστοτέλους, κατέβηκε από την Αγίας Σοφίας και ανέβηκε ξανά στη Εγνατία από την Αριστοτέλους και στη συνέχεια κατευθύνθηκε και έκανε στάση έξω από το ΥΜΑΘ. “Με μάσκα ή χωρίς μια η ουσία, δώστε λεφτά για την παιδεία”, “Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή” ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Πολλοί καταστηματάρχες και κόσμος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην οδό Εγνατία χειροκρότησαν τους μαθητές.

Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα: Δεκάδες καταλήψεις

Σήμερα στην Αχαΐα βρίσκονται υπό κατάληψη 13 Γυμνάσια και 11 Λύκεια ενώ σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, γίνεται κατάληψη σε 43 σχολεία.

 

Νωρίς το πρωί η πυροσβεστική κλήθηκε και πήγε σε σχολείο προκειμένου να σπάσει αλυσίδες που είχαν τοποθετηθεί στην πόρτα του σχολείου.

Να θυμίσουμε ότι οι καταλήψεις στα σχολεία ξεκίνησαν από τη δεύτερη μέρα λειτουργίας των σχολείων με τους μαθητές να ζητούν εκτός από τη χρήση μάσκας, κι άλλα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Ένα από τα αιτήματα τους είναι η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων και η τήρηση των αποστάσεων.

Οι μαθητές εμμένουν στο σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία-Δώστε λεφτά για την παιδεία».

Παράλληλα, στη δέσμη των αιτημάτων τους είναι το όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και όχι κάμερες στα σχολεία.

Καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης, στο πλαίσιο της χρήσης μάσκας από τους μαθητές, ενώ οι ίδιοι θέτουν και μία σειρά άλλων ζητημάτων όπως τα κενά εκπαιδευτικών και την ελλιπή καθαριότητα.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ekriti.gr στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, Λύκειο Γουβών, Λύκειο Αρχανών και Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

ΕΠΑΛ:

2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, και ΕΠΑΛ Μοιρών

Γυμνάσια:

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Τεφελίου, Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, Γυμνάσιο Πόμπιας, Γυμνάσιο Αρχανών.

Στο νομό Χανίων υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Χανίων, Λύκειο Αλικιανού, ΓΕΛ Κολυμβαρίου, Λύκειο Ακρωτηρίου

ΕΠΑΛ:

1ο ΕΠΑΛ Χανίων, 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, ΕΠΑΛ Βρυσσών

Γυμνάσια:

2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Γυμνάσιο Πλατανιά

Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη στη Στερεά

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Στερεάς και σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lamiareport, τελούν υπό κατάληψη το 6ο ΓΕΛ Λαμίας, το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Στυλίδας, το ΓΕΛ Κ. Τιθορέας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μαρτίνου.

Την ίδια ώρα μαθήματα δεν γίνονται λόγω κατάληψης και στο 1ο ΕΠΑΛ Οινόης – Σχηματαρίου, και το 1ο και 3ο ΓΕΛ Θηβών. Σε κατάληψη βρίσκεται και το ΕΠΑΛ Άμφισσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:35