search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Δεκτή η εξήγηση Τζάκρη για τους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού

23.09.2020 12:47
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Διάθεση να πέσουν οι τόνοι  στο εσωτερικό του κόμματος, για όσα είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, καταλογίζοντας «απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων» στον πρωθυπουργό, δείχνει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δείχνει πως αποδέχεται την εξήγηση που έδωσε η ίδια η κ. Τζάκρη με δήλωσή της τονίζοντας πως όσα ειπώθηκαν σε ραδιοφωνική της συνέντευξη δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο «προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. «Καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό» είπε.

Κατά τις πληροφορίες, στην Κουμουνδούρου υπήρξε ενόχληση για τα λεγόμενα της Θεοδώρας Τζάκρη η  οποία προσφάτως ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών και έγιναν κάποιες έμμεσες συστάσεις δια της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγας Γεροβασίλη.

Παρ’ όλα αυτά, οι διατυπώσεις της βουλευτού προκάλεσαν εσωτερικές συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από τη σκοπιά της Αριστεράς, δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές» σημείωσε ο Νίκος Μπίστης στο Facebook, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης θύμισε στο twitter: «Τον καιρό των “Πρεσπών” ακροδεξιοί, δεξιοί και κεντρώοι εθνολαϊκιστές μ’ αποκαλούσαν  κατά κόρον άπατρι και διεθνιστή. Το ότι η αναπληρώτρια τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος θα αποκαλούσε έτσι τον πρωθυπουργό… ούτε στα πιο μαύρα όνειρά μου! Εκπτώσεις σε ταυτοτικά θέματα όμως δεν χωρούν!». 

Τα πυρά της και προς την ηγεσία του κόμματος έστρεψε η πρώην βουλευτής και στέλεχος των 53+, Αννέτα Καβαδία: «Το πρόβλημα δεν είναι οι γνωστές απόψεις της κ. Τζάκρη αλλά ότι αυτές επικροτούνται από την ηγεσία του κόμματος, καθώς στον τελευταίο ανασχηματισμό η Θεοδώρα Τζάκρη αναβαθμίστηκε σε αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών», έγραψε στον τοίχο της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50