search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ: Σημειώνεται «πρόοδος» στις συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας

23.09.2020 13:05
Σοκαρισμένος ο Στόλτενμπεργκ από τις εικόνες στις ΗΠΑ: Να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών - Media
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις εν εξελίξει τεχνικές συνομιλίες των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών πραγματοποίησαν έξι συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ ώστε να έρθουν σε συμφωνία για έναν μηχανισμό πρόληψης αεροπορικών και θαλάσσιων συγκρούσεων.
 
Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η στενή επαφή του με την Άγκυρα και την Αθήνα για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζεται.
 
O κ. Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες συζητήσεις ως συμπληρωματικές προς τη γερμανική διπλωματική προσπάθεια για επίλυση των διαφορών, ενώ αναμένεται να μιλήσει αργότερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20