search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55
MENU CLOSE

Οι τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια κατέστρεψαν και το περίφημο Καλιφορνέζικο κρασί – Θα βρωμάει κάπνα για χρόνια

23.09.2020 15:30
Οι τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια κατέστρεψαν και το περίφημο Καλιφορνέζικο κρασί – Θα βρωμάει κάπνα για χρόνια  - Media

 

Τα κρασιά που παράγουν οι αμπελώνες της Καλιφόρνια θεωρούνται από τις καλύτερες ποικιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως μετά τις τεράστιες πυρκαγιές που κατέκαψαν την περιοχή τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο καπνός διαπέρασε τη φλούδα και πότισε τα σταφύλια με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια οι σοδιές που θα δίνουν σταφύλια για κρασί να βρωμάνε καπνό. Κάτι που αυτόματα ρίχνει την ποιότητα του κρασιού. 


Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο καπνός εισχώρησε και σε όλα τα βαρέλια των παραγωγών με αποτέλεσμα να τους καταστρέψει το κρασί. Όπως λένε ο καπνός συγχέεται με τα σάκχαρα και αλλοιώνει τη γεύση. 
Μάλιστα αυτό δε θα γίνει για μια σοδιά αλλά θα συνεχιστεί για πολλά πολλά χρόνια μέχρι να «καθαρίσουν» τα αμπέλια και τα βαρέλια από τον καπνό. Ο ειδικός της βιομηχανίας οίνου Burak Kazaz είπε: «Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι οινοποιοί μπορούν να προσπαθήσουν να καλύψουν την καπνιστή γεύση, αλλά κυριολεκτικά αυτή διαπερνά τα πάντα, από τα ίδια τα σταφύλια έως τα ξύλινα κιβώτια και τα βαρέλια που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση σταφυλιών». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55