search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:33
MENU CLOSE

Ρόδος: Ένοχοι δύο Έλληνες για ρατσιστική επίθεση με ρόπαλα σε Πακιστανούς

23.09.2020 16:51
Ρόδος: Ένοχοι δύο Έλληνες για ρατσιστική επίθεση με ρόπαλα σε Πακιστανούς - Media

 

Ένοχοι κρίθηκαν την Τρίτη από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων δύο 30χρονοι που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται μαζί με ανήλικους, στην υπόθεση επίθεσης σε βάρος τριών αλλοδαπών Πακιστανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, συνολικά στην υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται πέντε άτομα, τα τρία εκ των οποίων το χρονικό διάστημα της τέλεσης του αδικήματος (Ιούλιο του 2013) ήταν ανήλικα και έτσι η υπόθεση διαχωρίστηκε ως προς αυτούς προκειμένου να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Ωστόσο σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για επικίνδυνη απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία καθώς και συμμορία, κατηγορίες για τις οποίες οι δύο ενήλικες, πρωτόδικα, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 ετών ο καθένας.

Κατά της απόφασης αυτής άσκησαν έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Κυριάκου Παπαβασιλείου και Γιάννη Θώδου έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους και επέβαλε στον πρώτο 30χρονο (στον οποίο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου) συνολική ποινή φυλάκισης 38 μηνών και στον δεύτερο 30χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Η σύλληψη των τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας –τότε- 23, 18, 16 και 16 ετών αντίστοιχα, καθώς και του 18χρονου αλλοδαπού, από την Αλβανία είχε γίνει το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 από αστυνομικούς στ’ Αφάντου ενώ αναζητούνταν ως συνεργοί και άλλα δύο άτομα. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά και από την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποιώντας ξύλινα ρόπαλα, προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες σε τρεις(3) αλλοδαπούς, από το Πακιστάν.

Εκτός από τους τέσσερις νεαρούς είχαν συλληφθεί και οι γονείς τους και με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως είχαν αφεθεί ελεύθεροι όλοι (εκτός από τον 23χρονο) προκειμένου να πραγματοποιηθεί προανάκριση και να πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:28