search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11
MENU CLOSE

Η Κίνα προειδοποιεί: Έχουμε αεροσκάφος που μπορεί να «δει» νωρίς τα F-22 και F-35 (Photos)

23.09.2020 18:49
Η Κίνα προειδοποιεί: Έχουμε αεροσκάφος που μπορεί να «δει» νωρίς τα F-22 και F-35 (Photos) - Media

 

Μοιάζει με συμβατικό αεροπλάνο, στην άτρακτο του οποίου μοιάζει να έχει… φυτρώσει ένα μανιτάρι. Δεν είναι ιδιαίτερα ταχύ, ούτε ευέλικτο, ούτε καν καλά εξοπλισμένο. Ωστόσο, για το σκοπό που έχει κατασκευαστεί φαίνεται ότι τα καταφέρνει πολύ καλύτερα, απ’ όσο θα περίμενε κανείς, προκαλώντας ανησυχία στους αντιπάλους του.

Πρόκειται για το κινεζικό αεροσκάφος πρώιμης ειδοποίησης Xian KJ-600 AEW, το οποίο θυμίζει τα «ιπτάμενα ραντάρ» AWAKS των ΗΠΑ και ρόλος του είναι να απογειώνεται από αεροπλανοφόρα και με τα πανίσχυρα ραντάρ του να ειδοποιεί για εναέριες εχθρικές κινήσεις από πολύ νωρίς, καταστρέφοντας το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι δυνατότητες του αεροσκάφος υπερβαίνουν κατά πολύ τις ταπεινές του ρίζες (αρχικά ήταν προορισμένο για αερομεταφορές) καθώς ισχυρίζονται ότι τα ραντάρ του μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμα και τα stealth μαχητικά των ΗΠΑ, δηλαδή το F-22 και το F-35.

Φυσικά, κάποιοι άλλοι απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς ως προπαγάνδα, ωστόσο, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπεριέχουν και ψήγματα αλήθειας, καθώς η stealth τεχνολογία δεν καθιστά τα αεροσκάφη αόρατα, απλώς καθυστερεί την ανίχνευσή τους.

Πληροφορίες: EurAsian Times

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11