search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:14
MENU CLOSE

Δερμιτζάκης για αύξηση διασωληνωμένων: Το Σύστημα Υγείας «δεν είναι στα καλά του» – Πολύ καλοί γιατροί, ελλιπείς υποδομές

24.09.2020 05:45
Δερμιτζάκης για αύξηση διασωληνωμένων: Το Σύστημα Υγείας «δεν είναι στα καλά του» - Πολύ καλοί γιατροί, ελλιπείς υποδομές - Media

 

Για τον διπλασιασμό των διασωληνωμένων μέσα σε 20 μόλις ημέρες, καθώς από 37 έφτασαν 73, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Τόνισε πως πρόκειται για ένα ανησυχητικό στοιχείο και εξήγησε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που γίνεται προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και της μετάδοσης του ιού είναι ότι το Σύστημα Υγείας «δεν είναι στα καλά του» σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί. «Οι γιατροί είναι πάρα πολύ καλοί αλλά οι υποδομές ελλιπείς», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Απαντώντας στις επικρίσεις πως ο αριθμός των 9 ατόμων σε συναθροίσεις δεν συνάδει με την εικόνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τους μαθητές ανά τάξη, ο κ. Δερμτιζάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε το κάθε μέτρο με το άλλο και εξήγησε το σκεπτικό των επιστημόνων.

Όπως είπε, σε περιπτώσεις με συνωστισμούς όπως είναι τα λεωφορεία ή τα 25 παιδιά ανά τάξη, ορίζονται κάποια έξτρα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προστασία. Σε κάθε δραστηριότητα δηλαδή, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της ίδιας της ύπαρξης της δραστηριότητας και της δυνατότητας εφαρμογής των μέτρων. Προφανώς τόνισε, θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε η δυνατότητα να είναι στην τάξη και τρία μόνο παιδιά, αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι Δημόσια Υγεία και όχι να προστατεύουμε τον καθένα ξεχωριστά, διότι στην κοινότητα αυτό είναι αδύνατο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν μια δραστηριότητα είναι πολύ επικίνδυνη, υπάρχει η δυνατότητα να τη σταματήσουμε, «αλλά δεν σταματάμε τα πάντα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:14