search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:49
MENU CLOSE

Βατόπουλος: Τι να προσέχουν όσοι κινούνται στο κέντρο της Αθήνας – Για ποιες περιοχές «χτυπά» τον κώδωνα κινδύνου (Video)

24.09.2020 07:05
Βατόπουλος: Τι να προσέχουν όσοι κινούνται στο κέντρο της Αθήνας - Για ποιες περιοχές «χτυπά» τον κώδωνα κινδύνου (Video) - Media

 

Την έντονη ανησυχία των ειδικών για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, σε ότι αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού, εξέφρασε για ακόμη μια φορά το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Aλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ωστόσο, όπως τόνισε στην τηλεόραση του MEGA, «είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε ένα γενικό lockdown στην Αττική».

Συγκεκριμένα, για το κέντρο της Αθήνας, ο Αλκ. Βατόπουλος συνέστησε στους πολίτες να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα, να απολυμαίνουν τα χέρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν δουλειές στο κέντρο να πηγαίνουν ώρες που έχει λιγότερο κόσμο.

«Η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων» είπε ο Αλκ. Βατόπουλος, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον μεταναστευτικό πληθυσμό του κέντρου τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μην συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα, συμπλήρωσε.

«Αλλά και ο συνωστισμός στις καφετέριες είναι επικίνδυνος», σημείωσε ο καθηγητής.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός lockdown είπε πως «είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown. Εαν καταφέρουμε να συντονιστούμε η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε».

Πηγή: in.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:47