search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:05
MENU CLOSE

Ανησυχητική έρευνα δείχνει μεταλλαγμένο και πιο μεταδοτικό τον κορωνοϊό – Νέα δεδομένα με μάσκα και πλύσιμο χεριών;

24.09.2020 08:59
«Οι ιοί μεταλλάσσονται συνέχεια – Αν ο κορωνοϊός γίνεται πιο μεταδοτικός πρέπει να είμαστε προσεκτικότεροι» - Media

 

Ερευνητές στο Houston δημοσίευσαν την Τετάρτη μια νέα γενετική μελέτη, στην οποία εξέτασαν 5.000 γενετικές αλληλουχίες του κορωνοϊού που αποκαλύπτουν ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί.

Όπως υποστηρίζουν μια από αυτές τις μεταλλάξεις του ιού τον έχουν κάνει πιο μεταδοτικό. Ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία ότι αυτές οι μεταλλάξεις έχουν κάνει τον ιό πιο θανατηφόρο ή άλλαξαν τα κλινικά του αποτελέσματα. Όλοι οι ιοί παρουσιάζουν γενετικές μεταλλάξεις και οι περισσότερες είναι ασήμαντες, λένε οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Washington Post, οι κορωνοϊοί όπως ο SARS-CoV-2 είναι σχετικά σταθεροί, επειδή έχουν έναν μηχανισμό διόρθωσης καθώς αντιγράφονται. Ωστόσο, κάθε μετάλλαξη είναι μια «ζαριά» και με τη τόσο διαδεδομένη μετάδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες – η οποία συνεχίζει να βλέπει δεκάδες χιλιάδες νέες, επιβεβαιωμένες λοιμώξεις καθημερινά – ο ιός είχε πολλές ευκαιρίες να αλλάξει, ενδεχομένως με ενοχλητικές συνέπειες, αναφέρει στη μελέτη ο συγγραφέας James Musser του Houston Methodist Hospital.

Από την άλλη όμως, η αύξηση της μεταδοτικότητάς του πιθανώς να επηρεάσει τη δυνατότητα περιορισμού του, καθώς μπορεί πλέον να ξεπερνά τα εμπόδια που του θέτουμε, όπως είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών.

Πηγή: skai.gr/Washington Post

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:04