search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Τασούλας για τα μνημόνια Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας: Δεν υπάρχει… πρεμούρα – Ειρωνικό σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

24.09.2020 13:14
 
Στην… κατάψυξη φαίνεται ότι βαίνουν τα τρία μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
 
Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με το protothema.gr, ο Κ. Τασούλης φέρεται να είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι το επείγον. Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή (σ.σ. δηλαδή την ημέρα της επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα). […] Μου έχει δοθεί η εικόνα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα».
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι τα τρία αυτά μνημόνια αποτελούν «πονοκέφαλο» για τη ΝΔ και την κυβέρνηση, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωσή τους, και πληροφορίες φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά να έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να τα υπερψηφίσει, αλλά και το κυβερνών κόμμα φέρεται να δυσκολεύεται να βρει ακόμα και εισηγητή για τη συζήτησή τους, γεγονός που έχει επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να τρολάρει ασύστολα τη ΝΔ.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Να μην ξεχάσουν και τη συγγνώμη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η κυνική παραδοχή του Προέδρου της Βουλής ότι η κυβέρνηση, υπό το φόβο διαρροών, παραπέμπει στις καλένδες την ψήφιση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία συνιστά επιβεβαίωση του ευτελισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της προεκλογικής εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεται, δεν του έχει μείνει πλέον ούτε φύλλο συκής. Το ομολογούν και οι παμμακεδονικές οργανώσεις με τις οποίες η ΝΔ διοργάνωνε τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, που χαρακτηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη “φανατικότερο της Συμφωνίας των Πρεσπών και από τον κ. Τσίπρα”.

Καλωσορίζουμε τη ζέση του κ. Μητσοτάκη και τον περιμένουμε μαζί με τους κ. κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, Μπογδάνο, Γκιουλέκα και λοιπούς Μακεδονομάχους της ΝΔ στη Βουλή να δώσουμε όλοι μαζί ακόμα μία μάχη για τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.

Θερμή παράκληση, μαζί με τις περικεφαλαίες τους μην ξεχάσουν και από μία συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51