search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:25
MENU CLOSE

«Πράξεις τώρα πριν να είναι αργά» – Απαντήσεις εντός Βουλής ζητά το Κίνημα Αλλαγής για τις ολιγωρίες της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2144
24-9-2020
26.09.2020 03:00
pasok-7.jpg

 

Με αμείωτη ένταση το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει σφόδρα τους χειρισμούς και τα πεπραγμένα της «γαλάζιας» κυβέρνησης στο μέτωπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, καταλογίζοντας στο κυβερνητικό επιτελείο καθυστερήσεις, παλινωδίες και πως λειτουργεί χωρίς κα-νένα απολύτως σχέδιο. 
«Η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ» σημειώνει το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε και ως εκ τούτου δεν αξιοποίησε κατάλληλα, ώς τώρα, ούτε καν τις δωρεές και πως δεν εκπαίδευσε το απαραίτητο προσωπικό. 
«Είναι επιβεβλημένο να παρθούν άμεσα μέτρα. Να λειτουργήσουν όσα “κλειστά” κρεβάτια υπάρχουν. Και να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό και διαχείριση και οι μονάδες του ιδιω-τικού τομέα. Τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ πολύ γρήγο-ρα αποδείχθηκαν φούσκες, δεν είχαν περιεχόμενο. Όμως δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Πράξεις τώρα πριν είναι αργά», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής. 

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ζητά από την κυβέρνηση αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
Ειδικότερα, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε επτά ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων για τις αντίστοιχες ΥΠΕ, με τις οποίες ζητά τα πραγματικά στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί σήμερα στο ΕΣΥ (ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό, βοηθητικό, κ.λπ.) και τα κενά που υπάρχουν σύμφωνα με τα οργανογράμματα και τις νέες ανάγκες των νοσο-κομείων, των κέντρων υγείας των ΥΠΕ και όλων των δομών υγείας. Επιπρόσθετα το Κίνη-μα Αλλαγής ζητά τα στοιχεία για όλους όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις ή έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου να τεκμηριώσει περαιτέρω τη μεγάλη ανάγκη στελέχωσης όλων των δομών Υγείας του ΕΣΥ.

«Δεν αρκούν» 
Παράλληλα, στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές της Θεσσαλίας βρέθηκε την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά. «Τα μέτρα ανακούφισης που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, αλλά δεν αρκούν από μόνα τους. Η περιοχή χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μπορέσει να ξαναμπεί σε μια φυσιολογική ζωή. Για να μην εκτιναχθεί η ανεργία» υποστήριξε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 
Σύμφωνα με την ίδια το ολοκληρωμένο σχέδιο που χρειάζεται η περιοχή πρέπει να αξιο-ποιήσει πόρους και από τον Προϋπολογισμό και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ αλλά και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. «Γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς το Κίνημα Αλλαγής ήδη κατέθεσε αίτημα στη Βουλή και ζητάμε την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, έτσι ώστε να έρθουν στη Βουλή όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και να δεσμευτούν για συγκεκριμένα μέ-τρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για τη δέσμευση συγκεκριμένων πόρων, αλλά και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» είπε. 
Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ακόμη ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση μέχρι να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών της Καρδί-τσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έχει πληγεί. Άδραξε μάλιστα την ευκαιρία και επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για εμπιστοσύνη και ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Έχει πολύ δρόμο ακόμη η κυβέρνησή του γιατί η εμπιστοσύνη χτίζεται με έργα και αποτέλεσμα. Και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αυτή τη 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24