search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:13
MENU CLOSE

Πυρά ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για υγειονομικά μέτρα και πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2144
24-9-2020
26.09.2020 03:00
kke_2.jpg

 

Τα θέματα της προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία της Covid-19 διατηρεί ψηλά στην αντιπολιτευτική και αγωνιστική του ατζέντα ο Περισσός. Στο μεταξύ στο πλάνο μπαίνουν και οι περιοχές που δέχτηκαν σφοδρό χτύπημα από τον «Ιανό» τις προηγούμενες ημέρες, όπως η Καρδίτσα, την οποία επισκέφτηκε χθες ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στο μέτωπο της πανδημίας το ΚΚΕ στηρίζει κινητοποιήσεις σε εργασιακούς χώρους, κλάδους κ.λπ. ή σχολεία για μέτρα προστασίας και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενδεικτικά, στηρίζει τα συλλαλητήρια που οργανώνουν για σήμερα συντονιστικά μαθητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ζητώντας ουσιαστικά μέτρα προστασία,ς με κυριότερα τη συγκρότηση τμημάτων με μικρό αριθμό μαθητών ανά τάξη (και όχι 25 και 30 μαθητές όπως είναι τώρα) και τη μέριμνα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν οι μαθητές.

Ο Περισσός εξακολουθεί να στρέφει τα πυρά του στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιμένει στο αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» των πολιτών στην τήρηση των μέτρων και ταυτόχρονα κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στη μη τήρηση των μέτρων από τους εργοδότες με αποτέλεσμα οι χώροι δουλειάς να «έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού».
Γενικότερα, το ΚΚΕ ζητά:
– Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.
– Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.λπ.).
– Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Μέσα Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.
– Σχέδιο επίταξης όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. και για τα τεστ μοριακού ελέγχου).
– Να μην υπάρξει καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων με όχημα την τηλεργασία. Το κόστος της τηλεργασίας να το αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία.
– Άδειες ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς, ευπαθείς ομάδες, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

«Ψίχουλα» στους πλημμυροπαθείς
Αναφορικά με τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την περιοδεία του χθες στην περιοχή και τις συνομιλίες με καταστηματάρχες, άσκησε κριτική στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τα «ψίχουλα» που δεν επαρκούν να καλύψουν τις ζημιές. «Θέλουμε να δούμε πράξεις» σημείωσε «και πράξεις σημαίνει η αποζημίωση να φτάσει στο 100% για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις». Στην ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα η Κ.Ε. του κόμματος έκανε λόγο για εξαγγελίες – πρόκληση, «τόσο για τις πενιχρές αποζημιώσεις στους πληγέντες όσο και για τις υπερφίαλες εκτιμήσεις ότι δήθεν το κράτος λειτούργησε ικανοποιητικά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που για μέρες ολόκληρα χωριά και η πόλη της Καρδίτσας βυθίστηκαν στο σκοτάδι χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ οι πληγέντες δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαΐ». Στην ίδια ανακοίνωση ασκείται κριτική στο μέτρο της αναστολής πληρωμών βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών μόνο για έξι μήνες, ζητείται πλήρης καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ το συντομότερο δυνατόν και υπογραμμίζεται ότι το επίδομα των 5.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στις λαϊκές κατοικίες είναι ανεπαρκές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10