23/10/2020 14:24:45

Λουράντος: Μεγάλες λίστες αναμονής για το αντιγριπικό εμβόλιο (Video)

Εμβόλιο AstraZeneca: Οι δοκιμές του εμβολίου πιθανώς να ξαναρχίσουν αυτή την βδομάδα - Media

 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος μίλησε στο MEGA σχετικά με την μεγάλη λίστα αναμονής που υπάρχει ήδη για τον φετινό αντιγριπικό εμβολιασμό.

Όπως τόνισε, τα εμβόλια για τη γρίπη θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη ωστόσο, «τουλάχιστον 500 άτομα» μόνο στο δικό του φαρμακείο βρίσκονται σε λίστα αναμονής χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα, ότι θα κάνουν όλοι το εμβόλιο καθώς «αυτό εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα πάρει το κάθε φαρμακείο».

«Όλοι αγωνιούν τι θα γίνει με το εμβόλιο της γρίπης και θέλουν να το κάνουν. Το ίδιο και άτομα που αρχικά δεν σκέφτονταν να εμβολιαστούν. Και αυτό δημιουργεί το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη παρτίδα του εμβολίου καθώς δεν είναι δυνατόν όλοι να εμβολιαστούν με την πρώτη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει σε άτομα που μπορεί να είναι θετικοί στον κορονοϊό, με βάση, όπως είπε, παγκόσμια οδηγία.

Το εμβόλιο κατά της γρίπης, σύμφωνα με τον πρόεδρο, θα χορηγείται με ιατρική συνταγή αφού πρώτα αυτός που θέλει να το κάνει εξεταστεί από γιατρό. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.