27/10/2020 02:32:47

"Επιτροπή δεοντολογίας" συγκροτεί ο Τσίπρας μετά τα "φάλτσα" Τσακαλώτου και Τζάκρη

Τσίπρας για Δελαστίκ: Σπάνιος άνθρωπος, δυσαναπλήρωτη απώλεια - Media
Πλαίσιο κανόνων και κυρώσεων ετοιμάζεται να θέσει η Κουμουνδούρου για την αντιμετώπιση επικοινωνιακών και πολιτικών "φάλτσων" των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (τις δύο προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δύο απανωτά κρούσματα, Τσακαλώτος και Τζάκρη).
 
Στη συνεδρίαση του "πρωινού καφέ" με το προεδρείο της ΚΟ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, (παρουσία δηλ. των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, του γραμματέα, του εκπροσώπου Τύπου και της γραμματέως και του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε οργανωτικά μέτρα με το σκεπτικό πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέπει άλλο πια επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη "τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα".
 
Η επιτροπή αυτή (αν και δεν έχει ακόμη ονομαστεί έτσι από την Κουμουνδούρου) σύμφωνα με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα θα αποτελείται από 4 πρόσωπα, τον Γραμματέα της ΚΕ, τον εκπρόσωπο Τύπου, τη γραμματέα και τον διευθυντή της ΚΟ (πρακτικά δηλαδή του Τζανακόπουλο, Ηλιόπουλο, Γεροβασίλη και Θεοχαρόπουλο) αν και ο αριθμός δεν έχει κλειδώσει, η μορφή που θα έχει θα οριστικοποιηθεί την Δευτέρα οπότε θα συνέλθει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να επικυρώσει την πρόταση του προέδρου.
 
Στη συνεδρίαση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε σε αυστηρούς τόνους απέναντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με την δημοσιοποίηση της διαφωνίας του για τον χαρακτηρισμό "πολιτικός απατεώνας" που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι συνέβαλε στο να εκτραπεί η ατζέντα από τα ζητήματα της επικαιρότητας και μάλιστα σε μια στιγμή που όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων, σε υγεία, παιδεία και τον πολιτισμό.
 
"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας"
Αναλυτικά το απόσπασμα της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:
 
"Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται.
 
Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο.
 
Η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται. Και ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κου Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία.
 
Μέσα σε όλα αυτά η ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και με το κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό, συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κου Μητσοτάκη και της ΝΔ.
 
Και όσοι έχουμε βρεθεί αυτές τις μέρες δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν αυτό το διάστημα, το έχουμε διαπιστώσει.
 
Καθήκον μας, λοιπόν, το επόμενο διάστημα ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης να βρεθούμε δίπλα στους αγώνες των πολιτών.
 
Ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.
 
Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα.
 
Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
 
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα.
 
Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα. Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις.
 
Και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά.Και να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες.
 
Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν. Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.