search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:21
MENU CLOSE

Κοτανίδου: Το κρίσιμο νούμερο, στο οποίο θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία

24.09.2020 15:29
Κοτανίδου: Το κρίσιμο νούμερο, στο οποίο θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία - Media
 
Τον διπλασιασμό των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στις ΜΕΘ έχει βάλει ως όριο συναγερμού το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 η καθηγήτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.
 
Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στις ΜΕΘ ειναι 73 κι αν φτάσουν τους 150, τα τακτικά χειρουργεία θα σταματήσουν.
 
Επιπλέον, η κ. Κοτανίδου επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια Μονάδων Εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό που θα νοσήσουν βαριά, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αυξηθούν οι ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Βουλής, αλλά οι διαδικασίες θέλουν κάποιο χρόνο.
 
«Αυτή τη στιγμή φαίνεται οτι πιέζεται πάρα πολύ η Αττική. Προσπαθούμε να εκτονώσουμε το πρόβλημα μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθηθούμε όλοι», κατέληξε η καθηγήτρια.
 
Πηγή: skai.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17