search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:06
MENU CLOSE

Άνδρας πέθανε από υπερβολική δόση… ζαχαρωτών – Τι τον σκότωσε

24.09.2020 17:02
Άνδρας πέθανε από υπερβολική δόση... ζαχαρωτών - Τι τον σκότωσε - Media
 
Ένας εργάτης στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης πέθανε καθώς έτρωγε, σε καθημερινή βάση, μεγάλες ποσότητες ζαχαρωτών.
 
Ο άνδρας, που το όνομά του δεν έγινε γνωστό, ήταν 54 ετών, και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC κατανάλωνε περίπου μιάμιση σακούλα ζαχαρωτών την ημέρα. Ο άνδρας δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα μέχρι που υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο fast food.
 
Οι γιατροί, περιγράφοντας την περίπτωση στο New England Journal of Medicine, αποδίδουν τον θάνατό του στο γλυκυρριζικό οξύ. Σύμφωνα με τον γιατρό Elazer R. Edelman η διατροφή του άνδρα ήταν «φτωχή». Ο ίδιος αναφέρει πως το γλυκυρριζικό οξύ, ένα συστατικό από τις ρίζες γλυκόριζας, μπορεί να προκαλέσει «υπέρταση, υποκαλιαιμία, μεταβολική αλκάλωση, θανατηφόρες αρρυθμίες και νεφρική ανεπάρκεια». Ο άνδρας έπασχε από όλα τα παραπάνω.
 
Ο άνδρας, πρόσφατα, είχε αλλάξει τα γλυκά που έτρωγε. Μερικές εβδομάδες πριν τον θάνατο του, σταμάτησε να τρώει ζαχαρωτά κόκκινων φρούτων και ξεκίνησε να καταναλώνει μία άλλη ποικιλία με μαύρη γλυκόριζα. Σύμφωνα με έναν ακόμη γιατρό, τον Andrew L. Lundquist, η γλυκόριζα ευθύνεται για τον θάνατο του άνδρα. «Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι η πρόσφατη αλλαγή σε ζαχαρωτά γλυκόριζα, είναι η πιθανή αιτία της υποκαλιαιμίας του».
 
Πηγή: HuffPost
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03