search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το lockdown

25.09.2020 06:33
mitsotakis_10.jpg

 

Με τη χώρα να έχει εισέλθει σε μία κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε χθες να απευθυνθεί, για μία ακόμα φορά, στους πολίτες. Το νέο πρωθυπουργικό μήνυμα, τη στιγμή κατά την οποία βρίσκεται η εξέλιξη η εφαρμογή των τελευταίων παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, περιείχε πολλαπλές πτυχές.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να μη θέσουν σε εφαρμογή το έσχατο μέτρο του…γενικού κλεισίματος στην Αττική σύμφωνα με το capital.gr ήταν πολλαπλοί. Από τη μία είναι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο. Ο αριθμός μπορεί να παραμένει υψηλός, ωστόσο, στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η καμπύλη δεν παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, τη στιγμή κατά την οποία αναμένεται να δράσουν και τα μέτρα, όπως αυτά τέθηκαν σε εφαρμογή την προηγούμενη Δευτέρα. Από την άλλη, είναι η διαρκής ενίσχυση των δομών της Υγείας. Σε λίγες ημέρες, θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο “Σωτηρία” με ακόμα 50 κρεβάτια. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες.

“Ο αριθμός των κλινών εντατικής θεραπείας έχει αυξηθεί σημαντικά, από 557 το καλοκαίρι του 2019 σε σχεδόν 1.000 σήμερα. Ταυτόχρονα διασφαλίστηκαν αποθέματα υγειονομικών υλικών με ορίζοντα μηνών. Έχουν γίνει, επίσης, περίπου 6.200 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν μόνιμα στο ΕΣΥ. Οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους, και φυσικά ενισχύονται διαρκώς”, είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη. Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει:

-Τη δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών έως τις 30 Σεπτεμβρίου στις τριτοβάθμιες δομές υγείας του ΕΣΥ και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αποκλειστικά για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορονοϊό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων.

-Με απόφαση των διοικητών των  δομών αυτών καθορίζεται η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό από τις κλινικές αυτές σε άλλους χώρους νοσηλείας σε άλλες δημόσιες δομές.

-Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών που πάσχουν από λοιπά νοσήματα, δύναται να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές, οι οποίες διαθέτουν σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους αντίστοιχα τμήματα για τη νοσηλευτική περίθαλψη των ασθενών.

-Οι ασθενείς που θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχές επί των νοσηλείων.

-Υπεύθυνος συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών από δημόσια νοσοκομεία σε τμήματα νοσηλείας ή και ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών ορίζεται το ΕΚΑΒ.

Ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στραμμένο στις δημόσιες μεταφορές, ανακοίνωσε ότι μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:12