search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:38
MENU CLOSE

«Γέφυρα»: Προς παράταση η υποβολή αιτήσεων – 10 μυστικά για τους δανειολήπτες

25.09.2020 06:59
Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Πότε ξεκινούν οι επιδοτήσεις των δόσεων από 300 έως 600 ευρώ το μήνα - Media

 

Προθεσμία 6 ημερών έχουν οι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορoνοϊό για να υποβάλουν τις αιτήσεις επιδότησης έως και 90% των δόσεων δανείων όλων των κατηγοριών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» ξεπέρασαν ήδη τις 110.000 και «τρέχουν» με ρυθμό 5.000 αιτήσεων ημερησίως σε μια πρωτοφανή ανταπόκριση για πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων πράσινων και κόκκινων. 

Και ενώ τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι με αυτό τον ρυθμό θα ξεπεράσουμε τις 150.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και εκπνέει η προθεσμία, ήδη φορείς ζητούν παράταση στην προθεσμία υποβολής της αίτησης. 

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «πρόγραμμα Γέφυρα» άλλα μόνο για λίγες ήμερες, καθώς η επιδότηση των δανείων για εννέα μήνες θα πρέπει να γίνει από τον εφετινό κρατικό προϋπολογισμό. 

Τα 10 μυστικά της αίτησης 

Οι δανειολήπτες που θα υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες την αίτηση για την επιδότηση του δανείου τους θα πρέπει να γνωρίζουν 10 «μυστικά» της αίτησης: 

  1. Η δήλωση του Πληρεξούσιου Σύμβουλου γίνεται μόνο μέσω της αίτησης του αιτούντα. 
  2. Ο Σύμβουλος δεν μπορεί με τους προσωπικούς του κωδικούς να διαχειριστεί ή να δει τις αιτήσεις που έκανε για λογαριασμό άλλων, παρά μόνο με τους κωδικούς του κάθε αιτούντα/πελάτη. 
  3. Με τους προσωπικούς του κωδικούς, ο Σύμβουλος, μπορεί μόνο να κάνει αίτηση για τον εαυτό του (ως αιτών) ή σαν σύζυγος ή σαν συνοφειλέτης, κλπ. 
  4. Στα Στοιχεία Επικοινωνίας Αιτούντα, δεν απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο email, να κάνετε κάθε φορά επιβεβαίωση (με αποστολή από το σύστημα κωδικού επιβεβαίωσης) από την στιγμή που ήδη έχει γίνει επιβεβαίωση για το συγκεκριμένο email, χρησιμοποιείται τον ίδιον κωδικό. 
  5. Εάν χρησιμοποιείται ο ίδιος υπολογιστής, για την υποβολή κάθε νέας αίτησης (ή συναίνεσης άρσης απορρήτου), θα πρέπει να κάνετε αποσύνδεση (ή έξοδο) και μετά να συνδέεστε εκ νέου στην πλατφόρμα (http://www.keyd.gov.gr/ covid19-gefyra/) με τους κωδικούς του άλλου ατόμου. 
  6. Σε περίπτωση που υπέβαλαν και οι δυο σύζυγοι αίτηση θα επιδοτηθεί ο πρώτος ο οποίος θα ολοκληρώσει την αίτηση. 
  7. Αν η σύζυγος είναι και εγγυητής πρέπει να μπει 2 φορές στην πλατφόρμα και να δώσει συναίνεση απορρήτου. Και ως σύζυγος και ως εγγυητής. 
  8. Η αίτηση αποθηκεύεται μόνο με την υποβολή της. 
  9. Δεν επιτρέπεται η δημιουργία νέας αίτησης, όσο υπάρχει ενεργή αίτηση για το εκάστοτε ΑΦΜ. 
  10. Υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης. Έως το στάδιο της άρσης απορρήτου από τα μέλη της οικογένειας υπάρχει πλήκτρο ακύρωσης. Μετά θα πρέπει να στείλετε μήνυμα στο πεδίο «βοήθεια».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34